Politikų pažadų upės driekiasi už horizonto

Didesni atlyginimai, sotesnės pensijos, mažesni mokesčiai. Regis, dabar

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jul 2, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:21 AM

Vyriausybė kone kasdien kalba apie gražesnę ateitį: būsite visi sotūs, tik nebruzdėkite, kol Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungos Tarybai.

Antai A. Butkevičius suskubo raminti protestuoti ketinančius policininkus, ugniagesius bei pasieniečius, kad tai jiems daryti netikslinga, nes atlyginimai neišvengiamai kils.

Aišku, premjeras kiek rizikuoja žadėdamas daugiau pinigų pareigūnams jau nuo kitų metų pradžios. Kita vertus, jis neteigia, kad algos tikrai didės, o tik mano, jog taip gali atsitikti.

Nors įplaukos į biudžetą kol kas stebuklų tikėtis nesuteikia progos, premjeras jau skelbia ir apie sunkmečiu apkarpytų pensijų grąžinimą. Tiesa, tik nuo 2015 metų ir tik dalimis.

Kiek anksčiau, šį rudenį, žadama pateikti siūlymus ir kaip spręsti valstybės tarnautojams bei teisėjams per sunkmetį neteisėtai sumažintų atlyginimų problemą.

Kad žadėti nieko nekainuoja, buvo galima įsitikinti pradėjus įgyvendinti vadinamąją mokesčių reformą.

Kai kurias žadėtas lengvatas A. Butkevičius aiškino atšauksiąs joms dar net nespėjus įsigalioti.

Bet pažadų dalybų fronte A. Butkevičius - ne pats ryškiausias favoritas. Čia premjerą lenkia vienintelė ministrų kabinete likusi moteris A. Pabedinskienė.

Kaip tikra visų skriaudžiamųjų motina Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovė neseniai sublizgėjo pažadėjusi iš esmės pakeisti padėtį vaikų globos namuose - ten gyvenančiųjų skaičių sumažinti nuo 38 iki 28 proc. Tiesa, šį rodiklį planuojama pasiekti 2030 metais.

Rožines šalies vizijas 2030 metams jau piešė daug įvairių politikų. Tiesa, vienas toks dailininkas didelio rinkėjų palankumo nesulaukė. Kažin ar bus išimtis ir dabartiniai valdantieji. Ypač jeigu tų pažadų vykdymas bus atidėliojamas tai iki rudens, tai iki pavasario.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.