V. Gedvilas apie galimybę siekti prezideto posto: „Neturiu tokių ambicijų”

Prezidentę Dalią Grybauskaitę melu apkaltinęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas neigia turintis siekių ją pakeisti šalies vadovo poste. Tai jis pareiškė „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai”.

V. Gedvilas iki šiol vengė veltis į atvirus politinius konfliktus su prezidente.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
V. Gedvilas iki šiol vengė veltis į atvirus politinius konfliktus su prezidente.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 8:38 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:00 AM

Paklaustas, kaip vertintų Darbo partijos kolegų pasiūlymą po metų kandidatuoti Lietuvos prezidento rinkimuose, V. Gedvilas atsakė: „Neturiu jokio noro nei tapti partijos vedliu, nei kitų ambicijų”. Galimybė tapti partijos lyderiu atsivertų, jeigu dabartiniam vadovui Viktorui Uspaskichui būtų skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Pirmadienį Seimo vadovas viešai apkaltino D. Grybauskaitę melu ir intrigomis, skaldant valdančiąją koaliciją.

Pasak V.Gedvilo, šalies vadovė sakė netiesą, kad „darbiečiai” siekė pridėtinės vertės mokesčio lengvatų mėsai dėl savo vedlio V. Uspaskicho interesų, be to, prezidentė esą siekia supriešinti „darbiečius” su socialdemokratais.

V. Gedvilas iki šiol vengė veltis į atvirus politinius konfliktus su prezidente. Santūriai prezidentūros atžvilgiu laikėsi ir koalicijos partneriai socialdemokratai.

„Aš jau devynerius metus politikoje ir nesu nė vieno įžeidęs. Kalbu be jokio pykčio, tik faktais. Jeigu man skauda, jei esu įsitikinęs tuo, ką sakau, visada kalbėsiu“, - teigė Seimo pirmininkas.

V. Gedvilas tikino nesitikintis ir nelaukiantis iš prezidentūros reakcijos į savo pareiškimą ir nemanantis, jog apsikeitimas aštriomis frazėmis vieni kitų atžvilgiu reiškia susipriešinimą tarp valandžiosios koalicijos ir Prezidentūros.

„Jokių rietenų koalicijoje nėra, principiniais klausimais mes sutariame. Tai, ką Vyriausybė mums pateikė ir mūsų prašė, praktiškai viskam buvo pritarta“, - aiškino V. Gedvilas.

Paprašytas įvertinti Seimo pavasario sesijos rezultatus, Seimo vadovas pareiškė, jog padaryta viskas, kas buvo suplanuota.

„Buvome kaltinami, kad nedaug įstatymų priėmėme, kad naktimis nedirbame, bet aš aš sakau, kad ne kiekis lemia rezultatus. Priimta apie 300 projektų ir pataisų, apie šimtą nutarimų.

Tai palyginti daug. Taip, mes naktimis nedirbome, nes pradėję dirbti apaisprendėme staigių pokyčių nedaryti. Pirmasis pusmetis buvo skirtas įvertinti situaciją valstybėje, o dabar mūsų darbotvarkės ilgesnės, jau dirbame ir iki pusės dešimtos vakaro, manau, tai pakankamai didelis krūvis“, - kalbėjo V. Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.