Dozuojama net pagarba didvyriams

Vos prieš dvejus metus Kauno valdžia džiūgavo gavusi teisę surengti Europos krepšinio čempionato finalo rungtynes, bet tik prieš pat jas lengviau atsikvėpė, kai pavyko baigti naujosios arenos statybas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 3, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:57 PM

Krepšininkai rungėsi dar gerai neišdžiūvus sienų dažams ir nesustingus cementui blokų sandūrose.

Praėjo visai nedaug laiko, o kauniečiai vėl elgiasi lyg studentai, kuriems pasirengti egzaminui pritrūksta vienos nakties.

Susiruošta įspūdingai švęsti 80-ąsias legendinių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metines, tačiau tik dabar susizgribta, kad didvyriams iškilęs paminklas Ąžuolyno parke bei jo prieigos atrodo labai nešventiškai.

Užrašai ant paminklo per porą dešimtmečių išbluko, tapo sunkiai įskaitomi, grindinys ištrupėjo, o jo plyšiuose kalasi žolė.

Savivaldybės atstovai suskubo paskelbti, kad paminklui ir jo prieigoms tvarkyti jau uždegta žalia šviesa, o darbus pavesta atlikti net trims bendrovėms.

Grindinys esą bus atnaujintas, nereikalingos medžių šakos nugenėtos (nors paprastai tokie darbai atliekami pavasarį ar rudenį) ir net atsiras paminklą apšviesiantys prožektoriai.

Darbus planuojama baigti liepos 18-ąją – likus dienai iki minėjimo iškilmių pradžios.

Gal taip ir atsitiks. Juk būtų negražu, jei plyteles klojančius arba šakas pjaustančius darbininkus išvystų ir Niujorko meras N.Bloombergas, kurį Kauno vadovas A.Kupčinskas pakvietė į šventę.

Kita vertus, gal ir gerai, kad svečiai tai pamatytų.

Gal tuomet Kauno valdžia pagaliau suprastų, jog tautos didvyrių S.Dariaus ir S.Girėno atminimu reikėtų rūpintis nuolatos, o ne tik specialiomis progomis. Kitaip paminklas 100-ųjų skrydžio metinių gali ir nesulaukti – tiesiog nugrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.