Kaunietį nuramina mezgimas

Verslininkas iš Kauno Juozas Kalina laisvalaikiu ima į rankas virbalus ir mezga. Jam nė motais, kad kai kam mezgimas atrodo ne vyriškas užsiėmimas.

Kaunietis J.Kalina neretai vietoj siūlų megzti naudoja odines virveles.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kaunietis J.Kalina neretai vietoj siūlų megzti naudoja odines virveles.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 3, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:57 PM

Savaitgalį ne vieno Klaipėdoje vykusių Pasaulio lietuvių sporto žaidynių dalyvio ir klaipėdiečio dėmesį patraukė kaunietis J.Kalina – Danės krantinėje surengtoje tautodailės mugėje jis ne tik prekiavo odos dirbiniais, bet ir mezgė platų šalį iš odos virvelių.

„Megzti išmokau pradinėse klasėse Kelmės mokykloje. Tuomet darbų pamokos vykdavo kartu ir mergaitėms, ir berniukams. Paskui virbalus paimdavau rečiau.

Prieš aštuonerius metus ruošėmės į dukters Jonės išleistuves. Žmonai pasirodė, kad prie jos išeiginės suknelės trūksta kokios nors detalės. Tuomet jai numezgiau šalį iš odos virvelių”, – sakė 50-metį šįmet atšventęs J.Kalina.

Vyras, kuris yra nusimezgęs ne vieną drabužį, pridūrė, kad jį pakonsultuoja žmona Meilė.

Verslininkas juokauja, kad ėmėsi šio tarsi moteriško užsiėmimo todėl, jog kiti jam neįtikdavo. Kitų numegztos vilnonės kojinės vyrui paprastai būdavo siauros per keltį.

Odinių ir tekstilės dirbinių gamyba ir prekyba užsiimantis J.Kalina dažnai dalyvauja mugėse. Kai pirkėjų būna nedaug, kaunietis mezga. Dabar jis vis dažniau imasi ne siūlų, o odos virvelių. Megzti iš odos nėra paprasta – oda neslysta virbalais kaip vilnonis siūlas, pats mezginys būna sunkus.

Tinkliniai odos dirbiniai tinka uždengti stalą ar sofą, interjerą pagyvina megztos odinės užuolaidos. Odiniais šaliais susigundė ne viena šalies moteris.

J.Kalina nekreipia dėmesio į aplinkinių reakciją. Jis įsitikinęs – mezgimas puikiai atpalaiduoja ir ramina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.