Mes pasirengę švaistyti jūsų pinigus!

Teta murzinu chalatu minko daiktą, panašų į tešlą. Dėdė su kalta veido išraiška valo nosinę į pelenų urną. Skrydžių palydovė liūdnai šypsosi mūrinėje kriptoje. Tai tik keli personažai iš vaizdo siužeto, kuriuo Lietuva išdidžiai skelbia žinią: „Mes pasirengę pirmininkauti Europos Sąjungai!”

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

Jul 4, 2013, 8:15 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:08 PM

Visi jau seniai žino, kad gyvename drąsioje šalyje. Toks šūkis kadaise sugalvotas norint reklamuoti valstybę. Ir apmokėtas mokesčių mokėtųjų pinigais.

Bet šis vaizdo klipas skelbia naujas drąsos aukštumas. Sukėlęs pasipiktinimo audrą internete, paskui paskubomis ištrintas, bet vėl atsiradęs šis kūrinys priminė seną tiesą: visų mūsų pinigais švaistomasi plačiai, nesvarbu, kas būtų valdžioje.

Užsienio reikalų ministerija, užsukusi šį niekalą su tešla, nenori kalbėti apie pinigus – ne mūsų tai reikalas. Aišku tiek, kad įsipareigojusi apmokėti pusę šio projekto vertės. Sumą čekio apačioje telieka įrašyti klipo autoriams.

Koks istorijos moralas? Kaip sakė išminčius Seneka, kas visų, tas mažiausiai ginama.

Žinoma, šis epizodas, nors ir skandalingas, viso labo tėra simbolis tvarkos, įsitvirtinusios mūsų valstybėje.

Kur kas rimtesnės sumos sukosi statant, konservuojant ir vėl statant Valdovų rūmus, į kuriuos, dar toli gražu nebaigtus, bus kviečiami aukštieji svečiai iš visos Europos Sąjungos.

Pamenate, kokia buvo pradinė šio objekto sąmata? 50 milijonų litų. Kokia ji dabar? 337 milijonai.

Tačiau net ir tai yra niekai, palyginti su nacionalinio stadiono projektu. Šįmet apskaičiuota, kiek kainavo pastatyti panašaus dydžio stadionus kitose Europos šalyse, vertinant vienos žiūrovo vietos kainą. Ispanijoje vieta kainuoja 3300, Lenkijoje – 3111, o štai Vilniuje – net 15 600 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.