„Tautiška giesmė“ nuvilnijo per Lietuvą

Po visų iškilmingos valstybės dienos renginių vilniečiai ir miesto svečiai rinkosi į V. Kudirkos aikštę. Tuo pat metu kauniečiai atvyko prie Kauno pilies, o kitų miestų gyventojai susibūrė pagrindinėse savo miestų erdvėse. Čia lietuvius vienijo noras kartu sugiedoti „Tautišką giesmę".

„Tautiškos giesmės" giedojimas Vilniuje.<br>D. Umbrasas
„Tautiškos giesmės" giedojimas Vilniuje.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 6, 2013, 10:00 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:03 PM

Ši kilni tradicija, kurią pradėjo aplink pasaulį plaukę akcijos „Tūkstantmečio odisėja“ dalyviai tapo unikali – lietuviai yra vienintelė tauta, kuri vienu metu visame pasaulyje gieda savo valstybės himną.

Šimtai susirinkusių žmonių - nuo vaikų iki garbingo amžiaus senjorų ranką prie širdies pridėję giedojo kartu su visa Lietuva.

„Nuostabus jausmas. Labai smagu atvykti ir pajusti vienybę, pasidžiaugti giedant Himną kartu su kitais. Jei tik bus galimybė, kitais metais vėl atvyksiu čia“, - portalui lrytas.lt sakė vilnietė Vita, pirmą kartą dalyvavusi „Tautiškos giesmės“ renginyje.

75-erių vilnietis Juozas Tautišką giesmę giedą jau trečią kartą: „Kas kart, kai ateinu giedoti Himno, džiaugiuosi matydamas, kad Tautišką giesmę giedą jaunimas - mūsų šalies ateitis“.

Manoma, kad tuo metu, kai oficialiai paskelbiama „Tautiškos giesmės“ giedojimo pradžia, ją gieda pusė Lietuvos gyventojų. Televizijos TV3 inicijuoto renginio metu Himną gieda ir žinomi televizijos veidai. Tiesioginės transliacijos metu lietuvius, giedančius Himną gali stebėti televizijos ekranuose. „Tai antras kartas kai himną giedu sostinėje. Anksčiau teko giedoti kituose miestuose – Panevėžyje, Juodkrantėje, Kaune. Dažniausiai himną giedu ne namuose, o dirbdamas – eteryje, drauge su kolegomis ir susirinkusiais svečiais. Man ši proga ypatinga, nes tai Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Jau penkeri metai liepos 6-ąją švenčiu ne savo vardadienį, o nacionalinę šventę su būriu žmonių“, – pasakojo sporto žinių vedėjas Mindaugas Rainys.

Tuo pat metu kauniečiai buriasi šalia Kauno pilies, o kitų miestų gyventojai giedojo svarbiausiose ir tradicinės savo miestų erdvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.