Arkivyskupas G. Grušas: „Europos Sąjungai ir mums taip reikia tikėjimo šviesos“

Valstybės - Karaliaus Mindaugo

G. Grušas kvietė melstis kartu už Tėvynę Lietuvą, už mūsų valstybės vadovus.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
G. Grušas kvietė melstis kartu už Tėvynę Lietuvą, už mūsų valstybės vadovus.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 6, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:12 PM

Iškilmingas šv. Mišias kartu su kitais vyskupais aukojęs Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas savo homilijoje pabrėžė, kad Valstybės dienos šventimas šįmet ypatingas, nes jis vyksta Tikėjimo metų laiku, o tikėjimas atskleidžia glaudų ryšį tarp visuomenės ir mūsų gyvenimo.

„Mindaugo karūnavimas, Lietuvos krikštas ir šįmet minima Žemaičių krikšto 600 metų sukaktis buvo Tikėjimo metų žingsniai, kurie mus įvedė į Europos politinę ir kultūrinę šeimą. Pradedame pirmininkauti Europos Sąjungai, kuriai dabartiniuose iššūkiuose taip labai reikia tikėjimo šviesos. Mūsų laikas Europoje reikalauja, kad mes pajustume jos pulsą nuo pat pradžios. ES pradžia, siekiant įtvirtinti taiką ir Europos žmonėms sukuriant stabilesnę ekonomiką, irgi pastatyta ant tikėjimo pamatų, tik reikia pasiskaityti raštus ES tėvų (...), kurie pradėjo ją statyti. Jų vizija Europos taikai ir bendrajam gėriui kilo iš apreikšto tikėjimo tiesų. Šiandien mums taip pat reikia tos tikėjimo tiesos, kad mes nenuklystume, kad turėtume tvirtą bendriją, tvirtą bendruomenę“, - kalbėjo arkivyskupas G. Grušas.

Ganytojas kvietė melstis kartu už Tėvynę Lietuvą, už mūsų valstybės vadovus, kuriems yra pavesta pareiga dirbti ir aukotis už Tėvynę, kad nenuklystume, bet pastatytume visuomenę ant tvirto pamato, kad būtų patikima, auganti ir atvira Europa.

Šv. Mišiose dalyvavo Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Prezidentas Valdas Adamkus, kiti politikai, kariuomenės vadai, gausiai susirinkę tikintieji.

Valstybės dienos renginiai po šv. Mišių persikels į atkurtus Valdovų rūmus - čia vyks šių daugiau kaip dešimtmetį statytų rūmų iškilmingas atidarymas, o vakare rūmų didžiajame kieme - teatralizuotas koncertas su Lietuvos operos ir baleto teatro atlikėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.