Prezidentūros aikštėje – efektinga vėliavų pakėlimo ceremonija

Valstybės dieną sostinės gyventojai ir svečiai rinkosi S. Daukanto aikštėje prie prezidentūros. Žmonės rikiavosi aplink prezidentūrą dar likus pusvalandžiui iki iškilmingos vėliavos pakėlimo ceremonijos. Renginio žadėta nuostabaus – aplink sukinėjosi įmantriais ir spalvingais senoviniais drabužiais apsirengę aktoriai, pasitempę stovėjo kariuomenės nariai. Maršo ritmo lydimi į aikštę įžygiavo Lietuvos Garbės sargybos kuopa, nešina Lietuvos valstybine trispalve ir nacionaliniu herbu – Vyčiu.

Renginio akimirkos.<br>T. Bauras
Renginio akimirkos.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 6, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:23 PM

Lygiai vidudienį S. Daukanto aikštėje pasirodė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Skambant tautinei giesmei, iškilmingai pakeltos dvi – Lietuvos trispalvė ir istorinė vėliavos.

„Šiandien nuostabi šventė, kuri sutampa su kita švente - garbinga pareiga tapti Europos vadovais, lyderiais.

Šiandien yra ta diena, kai galvojame, svarstome, kokios Lietuvos norime. Šį pusmetį Lietuva pirmininkauja Europos Sąjungos tarybai - 28 demokratiškų valstybių šeimai. Todėl esame atsakingi ne tik už savo, bet už visos Europos gerovę. Tokia patirtis mus ugdo ir brandina, įkvepia tobulėti ir eiti pirmyn. Lietuva, tai mes visi. Su švente mus visus. Linkiu daugiau tikėjimo ir pasididžiavimo tariant vardą, „Mūsų Lietuva“, - šventinės kalbos metu sakė D. Grybauskaitė.

Po prezidentės kalbos renesanso laikų apranga pasipuošę žmonės vaidino senovinės Lietuvos gyvenimą, skambėjo renesanso laikų muzika. Į renginį susirinkę žmonės tarsi laiko mašina nukelti į prieš šimtmečius gyvavusią Lietuvą.

Vėliau susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai pakviesti į Valdovų rūmuose vyksiančią šventę. Vėliavos pakėlimo ceremonija užbaigta griausmingais patrankų šūviais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.