Valstybės dieną telšiškiai paminėjo įspūdinga aviacijos fiesta

Šeštadienį nuo vidurdienio Telšių padangę raižė lėktuvai, skraidyklės, sklandytuvai, parasparniai, iš debesų leidosi parašiutininkai.

Aviacijos šventės akimirkos.<br>G. Šiuparys
Aviacijos šventės akimirkos.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 6, 2013, 8:19 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:06 PM

Šia gražia tradicija tapusia aviacijos švente telšiškiai paminėjo Valstybės dieną bei S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-metį.

Į Telšių pašonėje esančius Degaičius sugužėjusi tūkstantinė smalsuolių minia turėjo galimybę pamatyti ne tik šiuolaikinius orlaivius, bet ir skraidančią garsiosios S. Dariaus ir S. Girėno „Lithuanika“ kopiją.

Į gimtinėje surengtą šventę atvažiavo ir aistra skraidyti garsėjantis europarlamentaras Rolandas Paksas. Politiko skrydis nebuvo įtrauktas į oficialią programą, bet jis pakeitė kolegą lakūną ir padarė žemiečiams staigmeną.

„Linkiu, kad Europoje būtų daugiau Lietuvos, o Lietuvoje – daugiau Žemaitijos“, - minią su Valstybės diena pasveikino plojimais sutiktas politikas.

Po to R. Paksas su garsiais lakūnais kauniečiu Algimantu Ženteliu ir vilniečiu Robertu Noreika surengė įspūdingą šou. R. Pakso vadovaujama trijulė lėktuvais JAK raižė padangėje įspūdingas figūras ir vertė santūriųjų žemaičių minią aikčioti.

„Turėjau laisvą dieną, todėl gavęs kvietimą pasirinkau ne oficialų pobūvį, o atvažiavau pabūti su bičiuliais, žemiečiais. Toks renginys man - mielesnis“, - po skrydžio kalbėjo R. Paksas.

Prieš 42 metus pirmąkart į padangę pakilęs politikas skraido nuolat. Su nuosavu amerikiniu orlaiviu „M-20 J“ R. Paksas dažnai skrenda ir į Briuselį, Strasbūrą: „Skrisdamas pailsiu nuo įtampos. Per metus ore išbūnu apie 200 valandų“.

Pastarąjį kartą politikas akrobatinio skraidymo šou buvo dalyvavęs prieš metus Pietų Korėjoje.

„Ne, įgūdžiai neužsimiršta, bet išvakarėse Kaune vis tiek darėme treniruotę, - sakė lakūnas. – Nors vienas kitą labai gerai pažįstame, rizikuoti nevalia“.

Tikru šventės desertu ir dar viena staigmena tapo Jurgio Kairio pasirodymas, kurio irgi nebuvo šventinėje programoje.

Visame pasaulyje žinomo akrobatinio skraidymo maestro pilotuojamas lėktuvas skrido taip žemai, kad kai kurie žiūrovai netgi dangstėsi akis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.