Į A. Zuoko namus pakviesti gėjai papiktino mero žmoną

Artūro Zuoko kvietimas gėjams apsilankyti jo namų kieme sulaukė atgarsio mero šeimoje. Išgirdusi teismo sprendimą, kuriuo Vilniaus miesto savivaldybė įpareigota leisti seksualinių mažumų eitynes Gedimino prospektu, sostinės mero žmona Agnė Zuokienė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje piktinosi, kad homoseksualai veržiasi į jos kiemą.

Liberale save laikančią Agnę Zuokienę papiktino tolerantiškas jaunimas, apsilankęs jos namų kieme.<br>J. Stacevičius
Liberale save laikančią Agnę Zuokienę papiktino tolerantiškas jaunimas, apsilankęs jos namų kieme.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 12:53 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:14 PM

„Mano akimis – skandalas, kad praėjusį savaitgalį gėjai veržėsi į mano privatų kiemą, kai tik vienas iš mano vaikų buvo namuose“, – rašė politikė.

Tiesa, į kiemą seksualines mažumas protestuoti kvietė pats A. Zuokienės vyras, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, reaguodamas į Lietuvos gėjų lygos pirmininko Vladimiro Simonko pasisakymą, esą Lietuvos gėjai ir lesbietės liepos 27 dieną surengs viešą akciją prie Vilniaus mero namų.

Tuomet Vilniaus meras savo socialinio tinklo paskyroje rašė: „Jeigu tai nors kiek padėtų išspręsti konfliktą, kviečiu ne tik prie mano namų, bet ir į mano namo kiemą.“

Prieš gerą savaitę perskaitę tokį A. Zuoko kvietimą Tolerantiško jaunimo asociacijos nariai ir pilietinės visuomenės atstovai, tarp kurių – ir filosofė Nida Vasiliauskaitė, šeštadienio popietę apsilankė Užupyje. Nešini vaivorykštės spalvų vėliavomis jie pasišovė su Vilniaus meru padiskutuoti apie demokratines vertybes.

Prie A. Zuoko namų susirinkusių aktyvistų iš pat pradžių niekas neįleido, tačiau po kiek laiko vartai prasivėrė. Išėjęs jaunuolis, kaip vėliau paaiškėjo – A. Zuoko sūnus, suleidęs akcijos dalyvius į kiemą informavo, kad mero nėra namuose. Tuomet apžiūrėję kiemą akcijos dalyviai išsiskirstė.

A. Zuokienei didelį susirūpinimą kėlė ir tai, kad tarp jos kieme apsilankiusių svečių buvo ir paauglių. Anot moters, jos sūnus – nekonfliktiškas ir laisvas, tačiau didžiausią įspūdį jam paliko „tolerantiškųjų“ amžius.

„17–19 metų? O čia jau visai kita ir žymiai rimtesnė tema...“, – rašė liberale save laikanti politikė. Tačiau kodėl moteriai užkliuvo tolerantiško jaunimo amžius, ji neatskleidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.