R. Paksas ragina D. Grybauskaitę nežygiuoti kartu su homoseksualais

Išgirdęs, kad šalies vadovė Dalia Grybauskaitė kviečiama dalyvauti gėjų ir lesbiečių eitynėse, kurios vyks liepos 27 dieną Vilniuje, europarlamentaras Rolandas Paksas prezidentę primygtinai paragino to nedaryti.

Šiemet gėjų ir lesbiečių eitynės Vilniuje vyks liepos 27 dieną.<br>D. Umbrasas
Šiemet gėjų ir lesbiečių eitynės Vilniuje vyks liepos 27 dieną.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:09 PM

„Raginu prezidentę jokiu būdu nepriimti europarlamentarės Sopfie in ’t Veld kvietimo dalyvauti gėjų ir lesbiečių eitynėse", - pareiškė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R. Paksas.

Jo teigimu, pastaruoju metu marginalinių mažumų eitynių sumanytojai ir organizatoriai, prisidengdami iškraipytos europinės praktikos pavyzdžiais provokuoja Lietuvos visuomenę, tokiu būdu bandydami mūsų pakantumą ir tradicinių vertybių tvirtumą.

Kaip antradienį rašo „Lietuvos rytas“, neslepianti savo netradicinės lytinės orientacijos europarlamentarė iš Olandijos S. in ’t Veld yra susirūpinusi dėl kylančio pasipriešinimo eitynėms „Baltic Pride” Vilniuje bei viešai pakvietė prezidentę D. Grybauskaitę dalyvauti šiame renginyje.

„Man susidaro įspūdis, kad Lietuvoje ir kai kuriose kitose šalyse politikai yra labiau konservatyvūs ir homofobiški nei paprasti gyventojai. Todėl Strasbūre po Lietuvos prezidentės kalbos ir pasakiau, kad ketinu atvykti liepos pabaigoje į Vilnių ir švęsti kartu su jo gyventojais įvairovę“, - sakė S. in ’t Veld.

Ar D. Grybauskaitė išgirdo kvietimą ir ryšis kartu su homoseksualais žygiuoti parade, nežinoma. Prezidentūra kol kas tyli.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.