Skurdo išsekinti Vilniaus medikai nebepajėgia gydyti narkomanų ir girtuoklių

Aukštiems Europos Sąjungos pareigūnams po akimis šlitinėjantys narkomanai paklaikusiu žvilgsniu, gatvėse gulintys girtuokliai, kliedintys ir kirviais mojuojantys miestelėnai – toks šiurpus vaizdas peršasi, išklausius Vilniaus priklausomybės ligų gydymo centro (PLGC) darbuotojų skundus.

Prie savivaldybės piketuoja Vilniaus priklausomybės ligų gydymo centro darbuotojai.<br>J. Stacevičius
Prie savivaldybės piketuoja Vilniaus priklausomybės ligų gydymo centro darbuotojai.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jul 10, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:14 AM

Trečiadienį prie Vilniaus miesto savivaldybės piketavo būrelis PLGC medikų ir slaugytojų.

„Mes negauname normalių atlyginimų nuo balandžio. Už gegužę gavome tik 20 proc. atlyginimo. Ir ne iš savivaldybės, iš kitų fondų. Norime teisėto atlygio ir aiškios situacijos“, - portalui lrytas.lt kalbėjo ligoninės vyresnioji slaugytoja Irina Trofimova.

Vilniaus savivaldybė ligoninę finansavo tik pirmąjį ketvirtį. PLGC turėjo būti perduota Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) žinion. Bet iki šiol tai nepadaryta, ligoninė yra tarsi be šeimininko.

Perimti daug išlaidų reikalaujančios ligoninės neskuba ir valstybinės medicinos monopoliją įtvirtinti užsimojęs Vytenis Andriukaitis.

„Mūsų ligoniai reikalauja ypatingos priežiūros ir gydymo, o kaip mes juos galime gydyti, kai patys baigiame išprotėti nuo įtampos ir nežinios“, - kalbėjo prie Vilniaus savivaldybės protestuojantys medikai.

Liepos 10 d. turėjo prasidėti šios gydymo įstaigos darbuotojų streikas, bet jis atidėtas. Jeigu reikalavimai sutvarkyti finansavimą nebus patenkinti, narkomanus, girtuoklius ir kitomis priklausomybėmis sergančius vilniečius gydantys medikai žada streikuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.