Vokietijos prezidentas pagyrė Lietuvos taupymo politiką

Vilniuje viešintis Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas ketvirtadienį pagyrė buvusios Lietuvos vyriausybės vykdytą taupymo politiką, kurios imtasi krizės metu. 

Valstybinio vizito į Lietuvą atvyko Vokietijos prezidentas.<br>M. Kulbis
Valstybinio vizito į Lietuvą atvyko Vokietijos prezidentas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:46 AM

D. Grybauskaitė: „Vokietijai reikia padėti sprendžiant kitų valstybių finansines problemas“ Prezidentė D. Grybauskaitė po susitikimo su Vokietijos prezidentu teigė, jog Vokietijai yra užkrautas per didelis krūvis ir atsakomybė sprendžiant kai kurių Europos Sąjungos (ES) valstybių ekonominę situaciją. Šalies vadovės teigimu, Vokietijai yra būtina parama. „Šiame laikotarpyje Vokietijai reikia pakankamos paramos tam, kad ji galėtų kai kurioms šalims padėti susitvarkyti su ekonominiais sunkumai greitai ir efektyviai. Kiek teko stebėti Vokietijos darbą ES Taryboje, kur sprendžiami su krize susiję klausimai, mačiau Vokietijos geranoriškumą, lankstumą ir gebėjimą surasti kompromisus tarp visų šalių. Tačiau reikalauti, kad tik Vokietija apmokėtų kai kurių Vyriausybių klaidas, negalima. Šias klaidas iš savo kišenės apmoka kiekvienas Vokietijos pilietis“, - ketvirtadienį kalbėjo D. Grybauskaitė. Prezidentė pažymėjo, jog Vokietija yra ta valstybė, kuri labiausiai vienija visas ES šalis nares ir kuri visada yra pasiruošusi ištiesti pagalbos ranką. „Išskirtinė visų Vokietijos vyriausybių, kurias teko matyti, politikos savybė - gebėjimas matyti būtinybę ir ištiesti pagalbos ranką šalims, kurios galbūt ir padarė klaidų, gebėjimas jausti pareigą ir atsakomybę už visos Europos likimą“, - sakė šalies vadovė. D. Grybauskaitė teigė, jog Vokietijos pavyzdys turi būti užkrečiantis kitoms Sąjungos valstybėms, ypač ne taip seniai prie ES prisijungusioms šalims „Mums, ypač naujokams, reikėtų sugebėti išmokti būti tikrais europiečiais - suprasti, jog reikia vienas kitam padėti, jei ištinka bėda“, - kalbėjo prezidentė. Pasak D. Grybauskaitės, Lietuvą ir Vokietiją jungia toks pat požiūris sprendžiant europinius klausimus. „Mus vienija bendros pozicijos ES klausimais: kaip spręsti europines problemas globalios finansinės krizės akivaizdoje, fiskalinė drausmė, atsakomybė Europai. Tai yra tos politinės vertybės, kurios svarbios ir Lietuvai. Lietuva pilnai palaiko Vokietiją, kuriai ant pečių gula didžiulė atsakomybė ne tik už savo šalies vystymąsi, bet ir už tai, jog Europa išliktų tvirta, stipri ir auganti“, - teigė prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.