V. Gedvilas mano, kad teismo sprendimas Darbo partijoje nieko nepakeis

Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas

V. Gedvilas nesiėmė prognozuoti, koks teismo sprendimas bus paskelbtas penktadienį.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
V. Gedvilas nesiėmė prognozuoti, koks teismo sprendimas bus paskelbtas penktadienį.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 12, 2013, 9:19 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:56 AM

„Aš nemanau, kad būtų kažkokie pokyčiai Darbo partijoj. Jie yra traukiami baudžiamojon atsakomybėn dėl to, kad partijos vadovai yra, o šiaip pateiktas kaltinimas visai partijai kaip juridiniam asmeniui, tiesiog jie tuo metu buvo vadovai. Kitas dalykas, riekia sulaukti teismo sprendimo, rinksimės, žiūrėsim, ką toliau darysim. O partijoj niekas nesikeis, partijoj (nariai. - Red.) palaiko mūsų partijos vadovus“, - penktadienį interviu „Laisvosios bangos“ radijui sakė V. Gedvilas.

Jis nesiėmė prognozuoti, koks teismo sprendimas bus paskelbtas penktadienį. „Kalbėti apie rezultatus teismų man būtų sudėtinga, nors spaudoje yra visokių samprotavimų, prognozių, aš manau, kad teisėjai, vykdantys teisingumą, nežiūrės, kokios insinuacijos laikraščiuose, kokios nuomonės, jie tiesiog dirbs savo darbą ir priims objektyvų sprendimą“, - sakė „darbietis“.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį skelbs nuosprendį Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, kuri teisme nagrinėta daugiau nei penkerius metus. Nuosprendis iškart neįsigalios, jis galės būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Prokuroras siūlo skirti realias laisvės atėmimo bausmes sukčiavimu kaltinamiems Seimo nariams Viktorui Uspaskichui, Vytautui Gapšiui ir Vitalijai Vonžutaitei. Jie savo kaltę neigia ir tikina, kad byla politizuota.

Byloje taip pat teisiama ir pati partija, iš jos prokuroras Saulius Verseckas siūlo konfiskuoti daugiau nei 25 mln. litų bei skirti 1 mln. 250 tūkst. litų baudą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip JAV įvertino V. Putino provokaciją perbraižyti sienas?