A. Sakalas: „Dalis Seimo „darbiečių“ prašosi pas socialdemokratus“

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovybė sekmadienį svarstys kaip toliau bendradarbiauti su valdančiosios koalicijos partnere Darbo partija, kurios lyderiai penktadienį buvo nuteisti už finansinius nusikaltimus.

Socialdemokratai bijosi, kad skilus Darbo partijai grėsmė iškils ir valdančiajai koalicijai.<br>T.Bauras
Socialdemokratai bijosi, kad skilus Darbo partijai grėsmė iškils ir valdančiajai koalicijai.<br>T.Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-07-14 18:08, atnaujinta 2018-03-03 01:39

Pagrindinės valdančiosios partijos – LSDP garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas sekmadienį portalui lrytas.lt patvirtino kalbas, kad grupė Seimo Darbo partijos frakcijos narių veržiasi pas socialdemokratus.

„Kiek girdėjau, atskiri Darbo partijos frakcijos žmonės nori išeiti iš tos frakcijos ir kurti atskirą frakciją. O tada jau būtų problema, ką daryti su koalicija. Kai kurie netgi prašosi į mūsų partiją, tačiau, manau, būtų netikslinga juos priimti į mūsų frakciją, nes tuomet būtume apkaltinti, kad skaldome Darbo partijos frakciją. Jeigu jie nori patys skaldytis, tegul skaldosi. Tai yra jų problema“, - kalbėjo partijos garbės pirmininkas.

Jis negalėjo įvardinti konkrečių Seimo narių, kurie nori palikti Darbo partiją, pavardžių.

A. Sakalas taip pat teigė siūlysiantis, kad nuteistas pirmasis Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys būtų atstatydintas iš šio posto.

„Kadangi partija yra nenuteista, su ja galima toliau bendradarbiauti, - kalbėjo A. Sakalas. - V. Gapšiui netinka būti Seimo vicepirmininku. Jis teistas žmogus už kriminalinį nusikaltimą. Žinoma, jis gali sakyti, kad teismo sprendimas dar neįsigaliojo, dar reikia palaukti. Tačiau jeigu jis būtų skrupulingai sąžiningas žmogus, jis pats atsistatydintų ir palauktų, kol teismas priims galutinį sprendimą“.

Jis priminė, kad kai kurie politikai Lietuvoje ar užsienyje tokius žingsnius žengia vien tik apkaltinti padarius nusikaltimą. O šiuo atveju jau priimtas ir teismo sprendimas.  

A. Sakalas mano, kad įtampa tarp „darbiečių“ ir socialdemokratų ir po teismo sprendimo išliks, tačiau jis spėja, kad Darbo partija rečiau šantažuos premjerą Algirdą Butkevičių reikalaudama vykdyti jos reikalavimus.

Politikas sako, kad jam būtų keista, jei Darbo partijai tiks, kad jai ir toliau vadovautų teisti asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.