Homoseksualumo temą siekiama prilyginti alkoholio ir rūkalų reklamai

Aistros dėl sostinėje surengti ketinamų homoseksualų eitynių jau pasiekė Kauną. Žinomas miesto politikas, savivaldybės tarybos narys Gintautas Labanauskas su bendražygiais ketina surengti referendumą. Norima žmonių paklausti, ar jie neprieštarauja, kad gėjų bei lesbiečių gyvenimo būdo „propaganda“ būtų leidžiama tik po 22 valandos.

Referendumo iniciatoriai siekia, kad homoseksualizmo „propaganda“ būtų prilyginta alkoholio bei rūkalų reklamai ir masinės informacijos priemonėse būtų transliuojama tik po 22 valandos.<br>M. Kulbio nuotr. iš archyvo
Referendumo iniciatoriai siekia, kad homoseksualizmo „propaganda“ būtų prilyginta alkoholio bei rūkalų reklamai ir masinės informacijos priemonėse būtų transliuojama tik po 22 valandos.<br>M. Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 14, 2013, 2:57 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:43 AM

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) užregistravo 22 asmenų iniciatyvinės grupės kreipimąsi, atsakymą ketinama gauti artimiausiu metu. Jeigu jis bus teigiamas, iniciatyvinė grupė per 3 mėnesius turės surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. Lietuvos gyventojų parašų, tik tada referendumas bus organizuojamas.

„Lietuvos gyventojai sunerimę, mažėja gimstamumas, didėja emigracija. Mūsų šalis greitai gali tapti tik teritoriniu vienetu be Lietuvos gyventojų. Be to, vyksta ne tolerancija seksualinių mažumų atžvilgiu, bet labai gerai sustyguota, agresyvi rinkodaros kampanija už seksualinių mažumų propagavimą. Todėl norime sužinoti, kaip gyventojai reaguoja į pasiūlymą vykdyti homoseksualizmo propagandą tik po 22 valandos“, – sakė Kauno tarybos narys, frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas, karo Afganistane veteranas G. Labanauskas.

Politikas minėjo, kad būtina atskirti toleranciją mažumoms nuo jų propagavimo. Pasak G. Labanausko, tai, kas vyksta šiuo metu, jam kelia ypač didelį nerimą.

„Kai tik eitynės, tai visuomet tik mažumų. Kas tas mažumas skriaudžia, kas muša, neleidžia mylėtis ir bučiuotis? Mes organizuosime heteroseksualių asmenų eitynes, kol netapome mažuma, kaip sako kai kurie Europos Sąjungos pareigūnai“, – sakė G. Labanauskas.

Pasak politiko, homoseksualizmas dar visai neseniai liga buvo laikomas ne tik Sovietų Sąjungoje, bet ir civilizuotose Europos šalyse.

„Ar reikia leisti, kad mūsų tradicinė visuomenės dalis būtų stumiama į paraštes? Pasižiūrėkime, kaip Lietuvoje buvo gyvenama prieš šimtą, tūkstantį metų. Klasikinis modelis, kai vyras ir moteris kuria šeimą, augina vaikus. Tai pagrindas mums išlikti kaip tautai, o ne kaip teritoriniam vienetui“, – svarstė G. Labanauskas.

Referendumo dėl homoseksualizmo propagandos apribojimo iniciatorius šiandieninę padėtį šalyje prilygino 1794 m. sukilimo vadovo, generolo Tado Kosčiuškos ištartai garsiajai frazei: „Kam man tos žemės, jeigu tėvynės nebėra?“

„Reikia parodyti, kad heteroseksualių asmenų yra daug. Todėl kviečiu visus pasirašyti, parodyti, kad nenorime būti mažuma ir dalyvauti heteroseksualių žmonių eitynėse“, – sakė referendumo dėl gėjų ir liesbiečių propagandos apribojimo iniciatorius.

Jo bendražygė, miesto savivaldybės tarybos narė Antanina Medvedevienė pareiškė mananti, kad plintantis homoseksualizmas gali nulemti visos civilizacijos žūtį. Taip gali nutikti, nes visos gyvos būtybės linkusios daugintis ir susilaukti palikuonių. Pasak jos, homoseksualai palikuonių susilaukti negali, o didėjantis jų skaičius neigiamai veikia gimstamumą.

„Turime kovoti, kad išliktume kaip tauta. Prūsai jau išnyko, tas pats likimas laukia ir mūsų, jeigu nepradėsime kovoti ir galvoti, kaip išsaugoti lietuvius. O pažiūrėjus, kokiu mastu vyksta homoseksualizmo propagavimas bei emigracija, išnykimo pavojus mūsų tautai labai realus“, – sakė A. Medvedevienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.