Vilniaus mieste – nė vieno 5 šimtukus surinkusio abituriento

Vilniaus rotušėje mero Artūro Zuoko padėkas pirmadienį gavo per 120 abiturientų iš Vilniaus, kurie egzaminuose surinko 2 ir daugiau šimtukų. Daugiausia triukšmo ir plojimų sulaukė Vilniaus licėjaus abiturientai – jų salėje buvo daugiausia.

Vilniaus rotušėje - padėka geriausiai mieste egzaminus išlaikiusiems abiturientams.<br>D. Umbrasas
Vilniaus rotušėje - padėka geriausiai mieste egzaminus išlaikiusiems abiturientams.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jul 15, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:09 AM

Licėjaus vardas skambėjo, kai į sceną lipo 4 ir 3 šimtukus surinkę abiturientai. 5 šimtukų nesurinko nė vienas Vilniaus abiturientas. Jiems nosį nušluostė mokinys iš Vilniaus rajono. Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos gimnazistas Mariušas Voitkunas aukščiausią įvertinimą gavo iš matematikos, fizikos, chemijos, geografijos ir lietuvių kalbos egzaminų.

Dauguma vaikinų Vilniaus abiturientų padėkos ceremonijoje vilkėjo vyriškus švarkus, merginos – vasariškas, elegantiškas sukneles ar oficialius švarkelius. Išsiskyrė viena Vilniaus licėjaus moksleivė, į rotušę atėjusi trumpais baltais šortais.

Abiturientams meras spaudė dešinę, įteikė padėkos raštus. Jo pagalbininkė kiekvieną apdovanojo geltonų gėlių puokšte.

Padėkas gavo ir Vilniaus mokyklos pedagogai – Vilniaus licėjaus, Vilniaus Žirmūnų gimnazijos, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos, Vilniaus Jėzuitų gimnazijos, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos ir kitų mokyklų mokytojai.

A. Zuokas patarė daryti tai, kas malonu

„Jei būčiau jūsų vietoje, nežinočiau, ką daryti. Tiek daug galimybių, tiek daug pasiūlymų, idėjų“, - ką tik mokyklą baigusiems abiturientams sakė Vilniaus meras. Jis ragino jaunimą daryti tik tai, kas teikia malonumą, neatidėlioti malonių darbų ateičiai.

Jis linkėjo žinoti, kur eiti, nes tik tada pasaulis duoda kelią. „Širdyje visada turėkite Vilnių kaip savo uostą“, - kvietė A. Zuokas.

Meras prieš pakviesdamas abiturientus ant scenos prašė pasakyti, ką ir kuriame universitete jaunimas ketina studijuoti.

„Du Oksforde, du Kembridže, vienas - Masačūsetse. Apie pusė abiturientų rinksis Angliją. Kita pusė liks Vilniuje. Du pasirinkimai - Rygoje. Du, kurie planuoja studijuoti Kaune. Jie atsiprašė. Tik vienas studentas rinkosi VGTU ir tik vienas Lietuvos ir muzikos akademiją. Gali būti 2 žurnalistai. Populiariausi - programavimas, politikos mokslai, medicina. Trys dar nežino, ką, kur ir kaip darys. Tokia statistika“, - ceremonijos pabaigoje apibendrino A. Zuokas.

Jis išsitraukė savo išmanųjį telefoną, pridėjo jį prie mikrofono ir įjungė grupės „Fun“ dainą „We are young“. „Kad taip jaustumėtės visą gyvenimą“, - linkėjo meras.

Pasveikino visus

Pagerbimo ceremonijoje nė vienas neliko pamirštas – visi buvo pakviesti ant scenos. „Nesupykite, kad kviesime grupelėmis. Tai todėl, kad ceremonija neprailgtų, o įspūdį paliktų puikų ir gerą“, - perspėjo renginio vedėjas.

Šeštadienį lrytas.lt publikavo nepatenkinto abituriento tėvo laišką, kuriame jis rašė, jog yra nusivylęs geriausių abiturientų apdovanojimo švente, kuri Lietuvos mastu vyko praėjusią savaitę Valdovų rūmuose. Tąkart 3 šimtukus surinkę abiturientai nebuvo kviečiami ant scenos, pasveikinti asmeniškai.

Lietuvoje po 5 šimto balų įvertinimus šiemet gavo 4 abiturientai, po keturis šimtukus surinko 18 moksleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.