Kainos sukėlė šoką

Mažus vaikus auginantys klaipėdiečiai – priblokšti. Klaipėdos sveikatos priežiūros centro baseine vaikams skirtų procedūrų kaina staiga padidėjo penkis kartus.

Laiko baseine trukmė sutrumpėjo iki pusvalandžio, o kaina šoktelėjo iki 80 litų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Laiko baseine trukmė sutrumpėjo iki pusvalandžio, o kaina šoktelėjo iki 80 litų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 16, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:39 AM

Vakar klaipėdiečiai su savo vaikais susirinko prie sveikatos centro pareikšti nusivylimo, nepasitenkinimo ir bandyti ieškoti išeities. Iki šiol vienos valandos grupinė procedūra 1–4 metų vaikams su vienu iš tėvų kainavo 15 litų.

Dabar jos trukmė sutrumpėjo iki pusvalandžio, o kaina šoktelėjo iki 80 litų.

Įsakymą „Dėl kai kurių mokamų paslaugų kainų pakeitimo, naujų mokamų paslaugų teikimo ir jų kainų patvirtinimo” prieš keletą dienų pasirašė Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

Pasak centro darbuotojų, imtis nepopuliarių sprendimų jie buvo priversti todėl, kad pasikeitė baseinų vandens keitimo tvarka ir dėl to smarkiai išaugo mokesčiai. Seniau vanduo baseinuose buvo keičiamas vieną kartą per dieną.

Bet viena lankytoja pasiskundė, kad tai neatitinka higienos normų. Po Visuomenės sveikatos centro specialistų patikrinimo sveikatos centrui teko sumokėti baudą ir pradėti keisti vandenį po kiekvienos procedūros, todėl esą ir padidėjo kainos.

„Šią problemą aptarėme su centro vadovais. Jų teigimu, baseino išlaikymas per metus kainuoja apie 200 tūkst. litų. Mūsų manymu, reikia sumontuoti specialius vandens valymo įrenginius. Nors tai ir nemaži pinigai, laikui bėgant ši investicija tikriausiai atsipirktų”, – mano Klaipėdos tarybos narė Natalja Istomina.

Jos du vaikai lankė šį baseiną. Politikė savo kailiu pajuto, kokią naudą jų sveikatai ir savijautai suteikdavo vandens procedūros.

„Mokėti tokius didžiulius pinigus už paslaugas pajėgs tik viena kita šeima. Jeigu kainos nesumažės, baseinas ištuštės – jį teks uždaryti”, – sako N.Istomina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.