Už vestuvių nuotrauką dvare – neteisėtas 150 litų mokestis

Pakruojo dvare įsikūrę verslininkai sukėlė žmonių pyktį. Šimtą litų per metus už dvaro nuomą savivaldybei mokanti įmonė iš vestuvininkų už vieną fotosesiją neteisėtai kaulija po 150 litų.

Valstybė Pakruojo dvaro atstatymui skyrė apie 30 mln. litų.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Valstybė Pakruojo dvaro atstatymui skyrė apie 30 mln. litų.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jul 16, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:09 AM

Tai, kad iš nusifotografuoti norinčių žmonių prašoma pinigų, portalui lrytas.lt pranešė skaitytojai.

Pakruojo savivaldybės Kultūros paveldo tarnybos vedėjas Mindaugas Veliulis portalui lrytas.lt patvirtino girdėjęs, kad verslininkai iš fotosesiją dvare norinčių surengti vestuvininkų prašo pinigų.

„Ši rinkliava yra neteisėta ir niekur nepatvirtinta. Žmonės jos gali nemokėti“, - sakė savivaldybės atstovas. Skundai dėl neteisėtos veiklos savivaldybę pasiekė dar pernai.

Pasak savivaldybės atstovo, verslui išnuomoti tik dvaro pastatai. Tuo tarpu lauke žmonės gali fotografuotis be jokių apribojimų. 

Pakruojo dvarą iš rajono savivaldybės 2009 m. išsinuomojo bendrovė „Pakruojo parkai“. Ji susijusi su prieštaringai vertinamu verslininku Giedriumi Klimkevičiumi. Jis pagarsėjo kaip daug skolų palikusio festivalio „Be2gether” organizatorius, turintis kaimo turizmo sodybą bei išsinuomotą pilį Šalčininkų rajone.

Pakruojo dvarą iš rajono savivaldybės verslininkai gavo už 100 litų metinį mokestį. Sutartis pasirašyta 99 metams. Dvare atidarytas restoranas, viešbutis, organizuojamai įvairūs renginiai.

Į dvaro prikėlimą valstybė investavo apie 30 mln. litų, buvo gauta Europos Sąjungos parama. Perpus mažesnę sumą investuoti įsipareigojo ir verslininkas.

Toks mažas nuomos mokestis buvo sukėlęs rajono opozicijos ir kai kurių verslininkų pasipiktinimą. Juo labiau, kad vien nuomos sutarties parengimas savivaldybei kainavo 20 tūkst. litų - daugiau nei bus gauta pinigų už dvaro nuomą per visus 99 metus. 

Susisiekti su bendrovės „Pakruojo parkai“ atstovais nepavyko – įmonės telefonai išjungti arba jų niekas nekelia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.