Pavadinimo keitimas Darbo partijai kainuos 6 mln. litų

Teisinės atsakomybės išvengusi ir su dukterine Leiboristų partija susijungusi Darbo partija turėtų prarasti 6,3 mln. litų valstybės dotacijų, kurias būtų gavusi už sėkmingus pasirodymus anksčiau vykusiuose rinkimuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-07-17 00:29, atnaujinta 2018-03-02 23:52

Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad prokurorų areštuota 6,3 mln. litų Darbo partijai skirta dotacija turėtų atitekti valstybei.

Tokia suma susikaupė per 2006–2008 m., kai partija nustojo gauti valstybės pinigus. Jie buvo skirti už sėkmingą pasirodymą Seimo, Europos Parlamento ir savivaldybių tarybų rinkimuose. Valstybės dotacijos buvo areštuotos prokurorų prašymu vykdant Darbo partijos juodosios buhalterijos tyrimą.

Tiesa, patys Darbo partijos vadovai su tokiu teismo sprendimu nesutinka ir jį ruošiasi skųsti Apeliaciniam teismui.

Primename, kad teismas nutraukė baudžiamąją bylą Darbo partijai. Tai buvo padaryta dėl to, kad partijai susijungus su Leiboristų partija, senosios partijos, kuriai buvo pareiški kaltinimai, neliko. Naujoji partija dabar oficialiai vadinama Darbo partija (leiboristais).

„Nuosprendžiui įsiteisėjus Darbo partijai skirtos valstybės biudžeto dotacijos, kurioms buvo paskirti laikini nuosavybės teisės apribojimai, bus grąžintos į valstybės biudžetą, kadangi šis juridinis asmuo nustojo egzistuoti po reorganizavimo“, – nurodoma Vilniaus apygardos teismo pranešime žiniasklaidai.

Tiesa, pačiame teismo sprendime nenurodoma, dėl kokių tikslių priežasčių Darbo partijai skirti milijonai turi atitekti valstybei. Partijos vadovas Vytautas Gapšys portalui lrytas.lt pripažino, kad toks teismo nutylėjimas kiek suglumino skundą Apeliaciniam teismui ruošiančius Darbo partijos advokatus.

Jis teismo sprendime įžvelgia prieštaringų dalykų, nes, pavyzdžiui, Darbo partijai priklausančią kompiuterinę techniką, kurią per kratas būstinėje išsinešė pareigūnai, teismas nurodė grąžinti po susijungimo su leiboristais reorganizuotai Darbo partijai.

„Pinigai turi atitekti Darbo partijai (leiboristams), nes jie yra Darbo partijos teisių perėmėjai. Sprendimas dėl pinigų yra vienas keisčiausių momentų, kurį kol kas sunku paaiškinti“, – sakė partijos pirmininkas V. Gapšys.

Vyriausiosios rinkimų komisijos paskirtos ir vėliau areštuotos valstybės dotacijos iki šiol yra Darbo partijos sąskaitose, kurias perėmė reorganizuota Darbo partija, tačiau šiuo metu šiais pinigais politikai negali disponuoti.

V. Gapšys teigia nebijantis, kad partijai pradėjus reikalauti grąžinti pinigus, aukštesnės instancijos teismas vėl pradės nagrinėti Vilniaus apygardos teismo atmestus prokurorų kaltinimus pačiai reorganizuotai Darbo partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.