Jonavoje be elektros liko prekybos centras ir per 2 tūkst. gyventojų

Trečiadienį dėl gedimo prekybos centras „Norfa“ ir daugiau nei du tūkstančiai jonaviškių liko be elektros. Elektros energijos tiekimas nutrūko daliai Rimkų mikrorajono gyventojų.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė

Jul 18, 2013, 1:25 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:46 PM

Elektra dingo apie pusę pirmos, o jos tiekimas daliai vartotojų atnaujintas tik po vidurnakčio. Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorius (LESTO) įspėja, kad visi gedimai iki šiol nėra pašalinti, todėl elektra gali dingti ir ketvirtadienį.

Įprastas darbo ritmas vakar buvo sutrikdytas ne tik Rimkų mikrorajone esančiose mažose įmonėse, tačiau ir prekybos centre „Norfa“. Parduotuvė nedirbo iki pat 18 val.

Iš karto buvo žadama elektros energijos tiekimą atnaujinti iki 15 val., vėliau – iki 19 val, dar vėliau – iki 23 val. Tačiau vėlų vakarą bendrovė LESTO pranešė, kad tiekimas bus atnaujintas tik po vidurnakčio.

Tai – itin retas atvejis, mat dažniausiai visi elektros gedimai sutvarkomi per kelias valandas. Kaip lrytas.lt sakė LESTO atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys, elektros energijos tiekimas nutrūko dėl įvykusio avarinio gedimo vidutinės įtampos kabelių tinkle. Be elektros liko maždaug 600 jonaviečių.

„Bandant atstatyti elektros tiekimą aplinkinėmis linijomis, dėl susidariusių viršįtampių apie 14 valandą įvyko dar vienas avarinis gedimas, kurio metu transformatorių pastotėje nudegė šynos, ir elektros energijos tiekimas nutrūko dar 1,5 tūkst. elektros energijos vartotojų.

Šiems vartotojams elektros energijos tiekimas atstatytas 16 val., tačiau dėl didelio gedimų masto visiems vartotojams elektros energijos tiekimo atstatyti nepavyko iki pat vėlaus vakaro.

LESTO įspėja, kad šiuo metu dar nėra pašalinti visi kilę gedimai – operatyvinės brigados toliau dirba, kad atstatytų normalią tinklo veikimo schemą.

Todėl elektros energijos tiekimo patikimumas laikinai gali būti sumažėjęs, galimi tolesni elektros energijos tiekimo sutrikimai. LESTO atsiprašo už patiriamus nepatogumus”, - ketvirtadienio rytą sakė E. Naprys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.