Kauno gatvėms - papildomas milijonas

Ketvirtadienį patikslintame šių

Duobės Kauno keliuose - viena iš plačiausiai aptarinėjamų Laikinosios sostinės problemų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Duobės Kauno keliuose - viena iš plačiausiai aptarinėjamų Laikinosios sostinės problemų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2013, 6:34 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:28 PM

Lietuvos automobilių kelių direkcija iš Kelių priežiūros ir plėtros programos Kaunui šįmet skyrė 10,7 mln. Lt. Iš šios sumos 3 mln. Lt buvo skirti duobių tvarkymui. Dar 2 mln. Lt duobių tvarkymui buvo skirti iš šių metų Kauno miesto biudžeto.

Balandžio viduryje kelininkai duobių tvarkymo darbus pradėjo nuo pagrindinių, didžiausiais eismo srautais pasižyminčių miesto gatvių, kuriomis važiuoja viešasis transportas. Vėliau buvo tvarkomos mažesnės gatvės, kuriomis kursuoja miesto autobusai ir troleibusai.

„Miesto biudžete numačius papildomą milijoną litų, galėsime tvarkyti ir nuošalesnes itin prastos būklės gatves, kurių su turėtu finansavimu neturėjome galimybės tvarkyti. Duobių tvarkymo darbus pirmiausiai pradėsime nuo itin prastos būklės P. Plechavičiaus ir Pakraščio gatvių“, - teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Artimiausiu metu bus skelbiamas viešųjų pirkimų konkursas, kurio metu bus išrinktas geriausią pasiūlymą pateikęs rangovas, atliksiantis papildomus gatvių remonto darbus. Planuojama, kad konkurso procedūros bus baigtos per dvi savaites. Patikslinus biudžetą 200 tūkst. Lt iš Privatizavimo fondo skirti prasčiausios būklės įvažų į miesto mokyklų ir darželių teritorijas tvarkymui.

Šiuo metu duobių tvarkymo darbai vyksta Šilainiuose esančiose Kėdainių, Josvainių ir Apuolės gatvėse. Kitą savaitę bus tvarkoma Baltijos gatvė ir Baltų prospektas.

Kelininkai šiuo metu ištisinio remonto darbus vykdo Aušros ir Skuodo gatvėse. Artimiausiu metu analogiškus darbus planuojama pradėti Jurbarko gatvėje. Kelininkai netrukus pradės tvarkyti ir nuvažiavimą nuo Varnių tilto į Neries krantinę.

Šiuo metu taip pat vyksta Technikumo ir Tilto gatvių rekonstrukcijos darbai. Artimiausiu metu planuojama baigti A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją.

Nuo rugsėjo brangiau kainuos atsikratyti šiukšlių Nuo rugsėjo kauniečiams maždaug ketvirtadaliu pabrangs šiukšlių išvežimo paslauga. Individualių namų savininkams 140 litrų konteinerio išvežimas bus brangesnis 1,2 Lt. Keliais litais brangiau už paslaugą mokės ir tie kauniečiai, kurie gyvena daugiabučiuose. Pavyzdžiui, standartinio 50 kv. ploto bute sukaupiamų, pagal komunalininkų apskaičiavimus, šiukšlių išvežimas bus brangesnis trimis litais. „Kauno švaros“ teikiamų paslaugų - buitinių atliekų surinkimo ir išvežimo tarifo padidinimui - pritarta ketvirtadienį įvykusiame Kauno miesto tarybos posėdyje. Grįsdamas savo prašymą dėl tarifų padidinimo, „Kauno švaros“ generalinis direktorius Dalius Tumynas posėdyje aiškino, jog keletą metų tie tarifai nesikeitė, tačiau kuras, reikalingas šiukšles vežančioms mašinoms, smarkiai pabrango. Kita vertus, ir šiukšlės palengvėjo: prieš penketą metų vienas kubinis metras jų svėrė 174 kg, tuo tarpu dabar - tik 135 kg. Sunaudojant nemažai kuro, šiukšlių išvežama mažiau.

Mokestis už daugiabučiuose laikomus gyvūnus sumažintas Kauno miesto taryba pritarė siūlymui sumažinti rinkliavos už naminių gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose dydį. Mėnesinis mokestis už šuns laikymą sumažintas nuo 5 iki 2 litų, o už katės laikymą - nuo 2 iki 1 lito. Taryba taip pat pritarė siūlymui kauniečius, laikančius sterilizuotą gyvūną arba augintinį, paimtą iš gyvūnų globos įstaigų, visai atleisti nuo rinkliavos už šunų ir kačių registravimą bei laikymą daugiabučiuose. „Tikimės, kad mokesčio sumažinimas iki simbolinio dydžio paskatins kauniečius aktyviau registruoti namuose laikomus augintinius“, - teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas. Oficialiais duomenimis, šiuo metu Kauno miesto yra užregistruota 12,2 tūkst. šunų ir 2,1 tūkst. kačių. Per praėjusį birželio mėnesį buvo naujai užregistruoti 46 šunys ir 3 katės. „Iš rinkliavos gauti pinigai panaudojami „Gyvūnų registravimo centro“ teikiamų paslaugų apmokėjimui. Lėšos taip pat skiriamos beglobių gyvūnų priežiūrai, jų sterilizacijai. Be to, už šias lėšas įrengiamos šiukšliadėžės šunų ekskrementams“, - sakė Kauno miesto tarybos narys, Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos pirmininkas Kazimieras Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.