E. Vareikiui - smurtinį elgesį keičiančios programos

Prieš žmoną smurtavęs Seimo narys Egidijus Vareikis turės dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose. Tokią baudžiamojo poveikio priemonę prokurorės I. Kvedaraitės prašymu skyrė teismas.

E. Vareikis smurtinį elgesį keičiančias progranas įvertino teigiamai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
E. Vareikis smurtinį elgesį keičiančias progranas įvertino teigiamai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:50 PM

Vilniaus apygardos Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė I. Kvedaraitė, atsižvelgdama į tai, kad E. Vareikio padarytas nusikaltimas yra nesunkus priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą. E. Vareikis prisipažino padaręs šią nusikalstamą veiką, susitaikė su nukentėjusiąja, turtinės žalos nepadarė, dėl moralinės žalos nukentėjusioji ieškinio nereiškė, anksčiau E. Vareikis nėra teistas, todėl yra pagrindo manyti, kad jis nedarys naujų nusikalstamų veikų. Šį nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą kaltininkui ir nukentėjusiam asmeniui susitaikius patvirtino Vilniaus rajono apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas. Prokurorės prašymu, teismas E. Vareikiui paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – įpareigojimą dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose ir nustatė 10 mėnesių terminą, per kurį šis įpareigojimas turi būti įvykdytas. Prokurorės nutarimas ir teismo nutartis dar gali būti apskųsti Vilniaus apygardos teismui per Vilniaus rajono apylinkės teismą.

E. Vareikis portalui lrytas.lt sakė nesantis nusistatęs prieš dalyvavimą smurtinį elgesį keičiančiose programose ir žadėjo jose sąžiningai lankytis, jei jau taip teismas paskyrė.

„Tokias programas vertinu teigiamai. Nežinau, ar jos veiksmingos. Nesu panašiose dalyvavęs anksčiau, bet manau, kad jos niekam nepakenkė“, – kalbėjo politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.