Karališkajam BMA uostui vadovaus kapitonai D. Meiželytė ir G. Juodeika

Jau mažiau nei po savaitės, liepos 24 – 28 dienomis, gerųjų vėjų mieste Klaipėdoje kaip ir kasmet šurmuliuos viena didžiausių ir gražiausių Lietuvos švenčių – Jūros šventė. Tai tradicinė Klaipėdos miesto šventė, rengiama nuo pat 1934-ųjų. Ji vienija daugybę kultūrinių, sportinių ir pramoginių renginių. Šiemet Klaipėdoje per Jūros šventę įsikurs ir žiniasklaidos holdingo Baltic Media Alliance uostas, kuris Lietuvos uostamiestyje suvienys visų trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos meilę jūrai.

Renginių vedėjai - Donalda Meiželytė ir Gediminas Juodeika.
Renginių vedėjai - Donalda Meiželytė ir Gediminas Juodeika.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2013, 2:22 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:54 PM

Jūros šventė – didžiulis, spalvingas renginys, kuriame kasmet apsilanko apie milijoną žmonių. 1934 metais Jūros šventė buvo surengta pirmą kartą. Tuomet tai buvo Jūros diena, o jos tikslas buvo populiarinti jūrą ir stiprinti Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, įvaizdį pasaulyje, skatinti lietuviško laivyno kūrimąsi ir pristatyti Klaipėdos miestą. Nuo tada Jūros šventė yra rengiama kiekvienais metais jau beveik 80 metų. Ne veltui ši šventė neoficialiai dar vadinama antrosiomis Kalėdomis.

Pačiame Jūros šventės įkarštyje prie legendinio burlaivio „Meridianas“ įsikurs ir prisišvartuoti pakvies BMA uostas. „Šiemet ir vėl dalyvaujame Jūros šventėje – tai jau tapo gražia holdingo tradicija. Kaip ir praeitais metais mūsų koncerte susitiks atlikėjai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos, juk muzikai nėra ribų ar sienų. Smagu, kad bendrų pasirodymų idėja prigijo, ketiname ją puoselėti ir ateityje“, – sako „BMA Lietuva“ generalinė direktorė Jolanta Butkevičienė.

BMA uosto svečių lauks įspūdinga šou programa: įvairios atrakcijos, garsių Lietuvos, Latvijos bei Estijos atlikėjų koncertai, o nuobodžiauti neleis visuomet besišypsanti Donalda Meiželytė ir šmaikštusis Gediminas Juodeika.

Liepos 27 d. nuo vidurdienio BMA uoste šeimininkaus Donalda. Savo linksmais pokštais ir smagiomis dainomis ji pradės malonių staigmenų ir geros nuotaikos kupiną dieną. Vėliau rimtos muzikos gerbėjai turės progos pamatyti įspūdingą renginį intriguojančiu pavadinimu „Miuziklų MIXtūra“. Koncerte skambės gražiausios miuziklų arijos ir duetai iš V. Ganelino miuziklo „Velnio nuotaka“, V. Lebedevo „Mielas draugas“, G. Kuprevičiaus miuziklo „Veronika“, R. Paulo „Sesuo Kerė“, C. Porter „Bučiuok mane, Keit“ ir kitų.Vakare į BMA uostą užsuks geriausios grupės ir žinomi atlikėjai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Šiemet iš Latvijos atvyksta muzikos grupės „Powergy“ ir „Maggie“, Estijai atstovaus grupė „PX Band“, o iš Vilniaus į Klaipėdą skubės dainininkai Veronika Gordijevskaja ir Mino.

Veronika prieš kelias dienas atstovavo Lietuvai tarptautiniame festivalyje „Slavianskij Bazar“. Nors festivalis jau baigėsi, atlikėja vis dar gyvena jo nuotaikomis. „Tokių emocijų nenusipirksi už jokius pinigus, smagu buvo dainuoti vienoje scenoje su tokiomis žvaigždėmis kaip Nikita Presniakovas, Julija Savicheva, Timuras Rodrigezas. „Slavianskij Bazar“ – tai didžiulis festivalis. Tačiau ir Jūros šventė ne mažiau įspūdinga, jos laukiu su nekantrumu. Tikiuosi, kad ten susitiksime ir su mano gerbėjais,“ – kalbėjo V. Gordijevskaja. O atlikėjas Mindaugas Mickevičius, geriau žinomas pseudonimu Mino, žada atlikti dainas lietuvių, rusų ir italų kalbomis. Kartu su juo atvyks ir šokėjos, kurios suteiks pasirodymui dar daugiau spalvingumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.