Prašyme pasauliui – N. Venckienė vadinama Venskiene

Daugiau nei tris mėnesius nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės šalininkai penktadienį pradėjo rinkti parašus po prašymu neišduoti šešiais nusikaltimais įtariamos Seimo narės Lietuvai.

N. Venckienės šalininkai teigia, kad jie yra dauguma Lietuvoje.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
N. Venckienės šalininkai teigia, kad jie yra dauguma Lietuvoje.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-07-19 15:49, atnaujinta 2018-03-02 21:50

Prašyme, neaišku dėl kokių priežasčių pavadintame apeliaciniu skundu N. Venckienė vadinama šiuolaikine disidente ir Seimo opozicijos lydere, tačiau jos gerbėjai iki šiol neišmoko rašyti net jos pavardės, joje vietoje „c“ raidės rašo „s“.

„Skunde“ kuris adresuojamas „Visų demokratinių valstybių vyriausybėms ir jų pilietinėms visuomenėms“, teigiama, kad „Drąsos kelio“ lyderė iš Lietuvos buvo priversta bėgti, nes yra persekiojama „politiškai“ dėl „savo nepaliaujamos kovos su teisine ir politine korupcija bei prekyba žmonėmis Lietuvoje“.

Taip pat teigiama, kad yra persekiojama jos šeima, kurią norima sunaikinti psichologiškai, teisiškai ir ekonomiškai.

Taip pat pabrėžiama, kad N. Venckienė neturės Lietuvoje teisingo teismo, nes Seimas išdrįso panaikinti jos teisinį imunitetą, o generalinis prokuroras suklastojo jai kaltinimus.

„Korumpuota Lietuvos politinė ir teisinė sistema naudoja metodus paveldėtus iš sovietinės sistemos, kuriuos N. Venckienė siekia atskleisti ir sugriauti“, - rašo „skundo“ autoriai ir pagrasina, kas atsitiks, „jei dabartinė sisteminė jėga sugebės pašalinti N. Venckienę, ją įkalinti arba sugadinti jos gyvenimą“.

Tada, anot N. Venckienės šalininkų, Lietuvos demokratija patirs nepataisomą smūgį, o pilietinės visuomenės plėtra bus užslopinta, nes Vyriausybė ir teisinė sistema persekioja visus asmenis, kurie padeda pabėgėliai kovoti dėl tiesos ir teisingumo.

„Mes raginame Jus visapusiškai remti N. Venckienę, suteikiant politinį prieglobstį, jei ji siekia jo Jūsų šalyje, ir atsisakyti išduoti ją Lietuvai“, - rašo keistosios peticijos autoriai.

Parlamentarės susitikimas su jos laukiančiais tyrėjais, jų teigimu, reiktų ne tik N. Venckienės galutinį pralaimėjimą kovoje su korupcija ir prekyba žmonėmis, bet ir žmonių.

N. Venckienės šalininkai teigia, kad jie yra dauguma Lietuvoje ir „stengiasi išgelbėti savo šalį ir save nuo sovietinės praeities liekanų ir judėti tikros laisvės, teisingumo, pagarbos žmogaus teisėms, žodžio laisvės ir demokratijos link“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.