Premjeras: „Dėl V. Gapšio yra aiškiai pasakyta“

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jo vadovaujamos partijos - Lietuvos socialdemokratų partijos - nuomonė dėl teismo kaltu pripažinto koalicijos partnerio „darbiečio“ Seimo pirmojo vicepirmininko Vyauto Gapšio nesikeičia. Ar socialdemokratai palaikys V. Gapšiui inicijuojamą nepasitikėjimą, anot Premjero, paaiškės rudenį, kai partija šį klausimą svarstys aukščiausiu lygiu.

Prieš savaitę V. Gapšys buvo pripažintas kaltu vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje, jam skirta 35 tūkst. 750 litų bauda.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Prieš savaitę V. Gapšys buvo pripažintas kaltu vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje, jam skirta 35 tūkst. 750 litų bauda.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 19, 2013, 3:12 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:50 PM

„Aš manau, nebereikėtų tos temos eskaluoti. Vieną kartą yra aiškiai pasakyta sekmadienį po partijos valdybos posėdžio, ir niekas daugiau šito klausimo nesvarstė“, - penktadienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Klausiamas, ar socialdemokratai palaikys rudenį Seimo opozicijos inicijuojamą interpeliaciją, Premjeras teigė, kad tai ankstyvas klausimas.

„Kada bus šitas klausimas svarstomas, tada mes vėl svarstysime savo partijos lygiu“, - teigė A. Butkevičius.

Prieš savaitę V. Gapšys buvo pripažintas kaltu vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje, jam skirta 35 tūkst. 750 litų bauda. Nuosprendį dar galima apskųsti.

Premjeras A. Butkevičius ragino V. Gapšį atsistatydinti iš Seimo vicepirmininko posto, o Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog toleruodami teistą asmenį Seimo vadovybėje valdantieji kompromituoja save ir daro gėdą valstybei.

Pats V. Gapšys iš pareigų trauktis neketina.

Seimo opozicija politikui inicijuoja interpeliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.