Už Lietuvos reklamą – valdžios padėkos

Sėkmingai Lietuvos pirmininkavimo pradžios iškilmes surengę menininkai sulaukė netikėto valdžios dėmesio. Penktadienį renginio režisierių Dalių Abarių ir jo komandą į svečius pasikvietė premjeras Algirdas Butkevičius, o maždaug po savaitės tai daryti ketina ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-19 16:36, atnaujinta 2018-03-02 21:46

„Mums toks valdžios dėmesys yra labai malonus. Pasišnekame, išgeriame kavos, gauname padėkas. Tai vyksta ne po visų didelių projektų“, - portalui lrytas.lt pasakojo Lietuvos pirmininkavimo atidaromąjį renginį režisavęs D. Abarius.

Menininkai galėjo pasijustu lyg garsūs sportininkai, kurie po šlovingų pergalių kviečiami ir į Seimą, prezidentūrą bei Vyriausybės rūmus.

Organizuoti tokį renginį režisieriui ir jo komandai buvo nemažas iššūkis. Jame lankėsi aukščiausi Europos Sąjungos institucijų vadovai, įvairių šalių lyderiai. Jis buvo tiesiogiai transliuojamas ir per nacionalinę televiziją.

Iškilmingas renginys vyko liepos 5-ąją Vilniaus universiteto centrinių rūmų kieme.

Renginys prasidėjo specialiai Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai proga sukurtu kūriniu „Sąšauka“, kurio kompozitorius – Kipras Mašanauskas.

„Sąšaukos“ būgnų ritmais kviečia būti kartu, sutarti, bendrauti. Kūrinio esmė – muzikinėmis ir vaizdo priemonėmis parodyti Lietuvos ir Europos bendrystę. Kūrinyje išskiriami 28 muzikiniai fragmentai, pristatantys visas ES valstybes nares, tarp jų – ir nuo liepos 1 dienos ES nare tapusią Kroatiją.

Vilniaus universiteto kiemelio viduryje įrengtoje scenoje pasirodė Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos ansamblis, o pagrindinėje triaukštėje scenoje – Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras orkestras, Kauno valstybinis choras ir Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos mišrus vaikų choras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.