Nuomos taisyklės painios, bet minti smagu

Nuo šios savaitės pradžios Vilniaus centre atsirado gerokai daugiau oranžinės spalvos – visu pajėgumu pradėjo veikti oranžinių dviračių nuomos sistema. Ar sudėtinga ja naudotis, išmėgino „Sostinė”.

Dviratis patogus, yra trys pavaros, geri stabdžiai, mechaninis užraktas.<br>J. Stacevičius
Dviratis patogus, yra trys pavaros, geri stabdžiai, mechaninis užraktas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-07-20 20:14, atnaujinta 2018-03-02 21:12

Nuo liepos 1-osios optimizavus Vilniaus viešąjį transportą iš Pilaitės, kur gyvenu, važiuoja tik greitasis autobusas 4G.

Anksčiau iki darbo miesto centre atvykdavau be persėdimų, dabar tenka išlipti prie Europos aikštės ir toliau kulniuoti pėsčiomis arba persėsti į kitą autobusą. Nepatogu.

Todėl pačiu laiku pradėjo veikti dviračių nuomos sistema. Jų nuomos aikštelės yra ten, kur man reikia – Europos ir Vinco Kudirkos aikštėse. Vadinasi, bent jau šiltuoju metų laiku susisiekimo problema bus išspręsta.

Smalsuolių – visa eilė

Europos aikštėje priėjęs prie išrikiuotų oranžinių dviračių supratau, kad jais taip lengvai nepasinaudosiu, – stende pateiktos taisyklės sudėtingos ir painios.

Jų neperprasi akimirksniu, tam reikia skirti mažiausiai pusvalandį. Žodžiu, prieš nuomojantis dviratį geriau taisykles išnagrinėti namuose internete.

Kol atsistojęs nagrinėjau taisykles, prie manęs prilėkė du jaunuoliai, vėliau ir porelė, vidutinio amžiaus moteriškė. Galiausiai susidarė gyva eilė žmonių, bandančių perprasti naudojimosi dviračiu taisykles. Galų gale paaiškėjo, kad tądien pasivažinėti dviračiu nepavyks. Pirmiausia reikia užsiregistruoti internetu.

Dviračių nuomos sistemos „Cyclocity” interneto puslapyje skelbiama, kad dviračiais galima pasinaudoti tiktai su Vilniečio arba „Cyclocity” kortelėmis.

Net ir turėdamas Vilniečio kortelę ją turi internetu užregistruoti, įrašyti visus savo asmens duomenis ir sumokėti metinį registracijos mokestį – 69 litus. Tiesa, iki spalio 15 dienos jis sumažintas iki 20 litų.

Jeigu neturi Vilniečio kortelės, lygiai taip pat užsiregistravęs ir sumokėjęs mokestį gali užsisakyti „Cyclocity” kortelę, kurią atsiimsi nuomos punkte.

Miesto svečiai, norintys dviratį naudoti tris dienas, gali tai padaryti už dešimt litų, atsiskaityti už paslaugą mokėjimo kortele dviračių nuomos terminale. Tokiu atveju jo asmens duomenis pateiks bankas.

Grynųjų pinigų „Cyclocity” terminalas neima.

Be interneto – nė iš vietos

Kitą rytą sumokėjau už paslaugą internetu ir atvykęs autobusu iš Pilaitės iki Europos aikštės nuskubėjau prie ten išrikiuotų oranžinių dviračių.

Kol terminale registravau Vilniečio kortelę (tai irgi reikia padaryti pirmą kartą nuomojantis dviratį), prie manęs kone prilipo moteris ir mėgino išsiaiškinti, kaip veikia nuomos sistema.

Tačiau jai iškilo rimta problema – ji nesinaudoja internetu.

Mano įspūdžiai apie dviratį buvo tik labai geri. Gal dėl to, kad jis dar visai naujas?

Dviratis patogus, yra trys pavaros, gerai veikiantys stabdžiai. Jei važiuodamas, pavyzdžiui, nori užsukti į kavinę, dviratį galima šalia jos prirakinti – yra įrengtas mechaninis užraktas.

Užraktas aikštelėje nesuveikė

Atmynęs iki V.Kudirkos aikštės – čia esančio dviračių nuomos punkto – mėginau jį palikti, tačiau nesėkmingai. Dviratis prisirakino prie elektroninio užrakto, tačiau talonėlio, kad jis buvo grąžintas, negavau.

Nesmagu. Puoliau skambinti nurodytu pagalbos telefonu, išdėsčiau situaciją, tačiau mane tuoj pat nuramino maloni moteris, paaiškinusi, kaip elgtis toliau.

Pasirodo, elektroninis užraktas nesuveikė ir neužfiksavo dviračio grąžinimo laiko. Teko dviratį perstatyti prie kito užrakto. Šis veikė nepriekaištingai.

Mano nuomone, tai labai patogi naujovė. Lieka tikėtis, kad dviračiai nebus išvogti, o jų stovėjimo aikštelių niekas nenuniokos.

Pusvalandis – už dyką

Pirmas pusvalandis – nemokamai.

Antras – 1,5 lito.

Trečias – 5 litai.

Ketvirtas ir kiti pusvalandžiai – 12 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.