P. Auštrevičius: „Gyventojų eiles sutrumpintų mobilūs asmens dokumentų išdavimo punktai“

Vidaus reikalų ministerija turi užtikrinti, kad šalies gyventojai nebegaištų laiko keisdamiesi galioti baigiančius pasus ir asmens tapatybės korteles, – sako Seimo pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius.

P. Auštrevičius kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją, ragindamas skubiai imtis veiksmų ir sumažinti eiles šalies Migracijos tarnybos skyriuose.<br>P. Lileikis
P. Auštrevičius kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją, ragindamas skubiai imtis veiksmų ir sumažinti eiles šalies Migracijos tarnybos skyriuose.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:25 PM

Liberalas antradienį kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM), ragindamas skubiai imtis veiksmų ir sumažinti eiles šalies Migracijos tarnybos skyriuose. P. Auštrevičiaus manymu, viena iš galimų išeičių – įstaigose laikinai įrengti naujus mobiliuosius asmens tapatybės kortelių užsakymo ir išdavimo punktus. Tai ypač aktualu Vilniui, kur gyventojų eilės ilgiausios.

„Nereikėtų grįžti į sovietmetį – nėra normalu laukti kelis mėnesius vien tam, kad užsisakytume naują pasą ar gaišti pusdienį, kad jį atsiimtume. Dabar su specialia įranga migracijos tarnybos darbuotojai vyksta pas besigydančius ir neįgalius žmones, todėl manau, kad ten, kur yra poreikis, galėtų būti įrengtos papildomos mobilios pasų užsakymo ir išdavimo vietos.

Juolab kad gyventojų srautai Migracijos tarnybos skyriuose nemažėja ir likęs 2013-ųjų pusmetis bus karštas“, – teigė Seimo Pirmininko pavaduotojas P. Auštrevičius.

Liberalo manymu, papildomų priemonių imtis būtina, nes Vilniaus atveju raginimai gyventojams dokumentus atsiimti gretimuose miestuose nedavė teigiamų rezultatų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos duomenimis, 2013 metais iš viso baigia galioti 761 tūkstančiai pasų ir asmens tapatybės kortelių, išduotų atitinkamai prieš dvidešimt ir dešimt metų. Pasikeisti būtinų dokumentų skaičius yra beveik tris kartus didesnis nei 2012 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.