Krūmuose Klaipėdoje gyvenę vaikai globos namuose neužsibuvo

Neseniai uostamiestį sukrėtė žinia, kad dvi moterys su 7 vaikais gyveno palapinėse po atviru dangumi. Apie tai sužinoję vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojai pasirūpino, kad moterys netektų savo atžalų. Pirmadienį 5 iš 7 vaikų buvo išvežti į Mažeikių vaikų globos namus. O du paaugliai, nenorėję geresnių gyvenimo sąlygų, paspruko iš vaikų teisių tarnybos automobilio.

Su motina krūmuose gyvenę paaugliai buvo agresyvūs ir nepaiso jokių autoritetų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Su motina krūmuose gyvenę paaugliai buvo agresyvūs ir nepaiso jokių autoritetų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 6:43 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:31 PM

Po paros bastymosi po Klaipėdą abu vaikai patys atėjo į centrą ir pasiprašė priimami.

Jie tikino nenorintys gyventi valdiškuose namuose Mažeikiuose ir prašė leisti įsikurti Klaipėdoje, kur jiems labiau patinka.

Užtat į žurnalistų dėmesį ir operatorių kameras paaugliai reagavo labai agresyviai – jie grasino kumščiais ir tikino, kad suskaldys galvas.

13 ir 14 metų vaikai pabėgo, kai Mažeikių vaikų teisių tarnybos darbuotojai nuėjo iš ligoninės parsivesti mažesnių brolių ir seserų.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė Gražina Gelažnikienė pasakojo, kad vaikai pabėgo iš automobilio, nes jie yra laisvi – ne kokie nusikaltėliai, kuriuos reikia surišti ar surakinti.

Per naktį išalkę ir pavargę paaugliai galiausiai pasiprašė prieglobsčio Šeimos ir vaiko gerovės centre.

Teigiama, kad po Klaipėdą klaidžiojantys vaikai bandė susisiekti su mamomis, tačiau jiems nepavyko. Klaipėdos vaiko teisių tarnybos atstovai sako, kad motinos kartą buvo užėjusios pas specialistus. Tąkart išgirdusios, kad vaikai saugūs, daugiau nebesirodė.

Iš motinų atimti vaikai bėdų pridarė ir Šeimos bei vaiko gerovės centrui. Šeimos ir vaiko gerovės centro atstovė Vilma Lebedienė teigia, kad vaikai centre įsivėlė į muštynes, išvertė gėlių vazoną. Anot specialistės, su sudėtingo charakterio vaikais susikalbėti gana sunku.

Penki vaikai, kuriems nuo pusantrų iki 15 metų, jau įkurdinti Mažeikių vaikų globos namuose. Tvirtinama, kad visiems bus teikiama psichologų pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.