Muzikantai paplūdimyje skatins toleranciją užsikrėtusiems ŽIV

Uostamiestyje šį savaitgalį jau trečiąkart vyks Tolerancijos šventė. Šįkart renginys įsiliejo į Jūros šventės programą ir išplės jos erdvę nuo senamiesčio iki jūros. Šeštadienį nuo 19 val. Antrosios Melnragės paplūdimyje muzikantai savo pasirodymais skatins Jūros šventės dalyvius ir svečius būti tolerantiškus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-24 18:14, atnaujinta 2018-03-02 15:36

Tolerancijos šventė – tai finalinis tarptautinės konferencijos „ŽIV Europoje ir kaimyninėse šalyse“, kuri ketvirtadienį ir penktadienį vyks Klaipėdoje, renginys. Konferencijoje dalyvaus daugiau nei šimtas atstovų iš ES ir kaimyninių šalių.

Socialinėje akcijoje-koncerte šiemet dalyvaus Haroldas iš grupės „Pikaso“, grupė „Mochito“, atlikėjas Vaidas Baumila. Po koncerto vyks diskoteka su Jovani (ZIP FM „Radistai“), „Mochito DJ‘s“.

Klaipėdoje - tarptautinė konferencija

Šventinį renginį organizuoja asociacija „Pozityvus gyvenimas“, kuri rūpinasi sergančiaisiais AIDS bei jų artimaisiais. Organizatoriai renginio metu kvies Jūros šventės svečius ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir pasitikrinti dėl ŽIV ir hepatito C.

Konferencijos dalyviai - Lietuvos ir užsienio valdžios institucijų, stambiausių pacientų organizacijų, nevyriausybinių organizacijų atstovai - pristatys ŽIV/AIDS situaciją Europoje bei kaimyninėse šalyse, diskutuos apie ateities perspektyvas, apžvelgs opiausias problemas ir galimus jų sprendimo būdus.

Konferencijai pasibaigus jos dalyviai, kartu su klaipėdiškiais ir miesto svečiais bus pakviesti dalyvauti Tolerancijos šventėje.

Toleranciją skatins žinomi veidai

„ŽIV infekuoti asmenys ir jų artimieji dažnai jaučia aplinkinių netoleranciją, todėl mums labai malonu, kad Klaipėda suvokia šios ligos poveikį sergančiajam ir visai visuomenei. Šiais metais Tolerancijos šventėje ir vėl kviesime būti kartu, neatstumti žmonių dėl jų ligos, taip pat išlikti budriems, rūpintis savimi ir laiku sužinoti apie infekciją“, - kalbėjo asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ vadovas Jurgis Andriuška.

Šiemet šventės organizavimo rūpesčiais su asociacija „Pozityvus gyvenimas“ pasidalino bendrovė „Prodiuserių brolija“, kurios vadovas Gintaras Bendžius teigė, jog jų prodiusuojami atlikėjai neatsitiktinai dalyvavo visose anksčiau vykusiose Tolerancijos šventėse – jie suvokia problemos opumą.

„Šiemet Tolerancijos šventė tapo Jūros šventės dalimi. Socialinis, jautrią visuomenės gyvenimo gaidą užgaunantis renginys, puikiai integravosi į didžiausią miesto renginį. Svarbu, kad koncertas vyks prie jūros. Kaip nėra abejingų jūrai, taip, manau, neliks abejingų Tolerancijos šventei ir socialinei problemai, į kurią ją rengdami norime atkreipti visuomenės dėmesį,“ – sakė G. Bendžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?