R. Paksas: „Žmogaus teisės neturi tapti ginklu saujelės išsišokėlių rankose“

Jau kuris laikas viešojoje erdvėje ir žiniasklaidoje netyla šurmulys dėl ketinimų liepos 27-ąją Gedimino prospekte Vilniuje surengti gėjų ir lesbiečių paradą. Lietuvos gėjų lygos aktyvistas Vladimiras Simonko ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas į šio klausimo sprendimą įtraukė visas įmanomas valstybės teismines instancijas.

Tuo metu, kai vyks gėjų eitynės, R. Paksas kviečia vilniečius rengti akciją „Tylos ir tuštumos prospektas“.<br>J. Stacevičius
Tuo metu, kai vyks gėjų eitynės, R. Paksas kviečia vilniečius rengti akciją „Tylos ir tuštumos prospektas“.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 3:39 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:42 PM

Tokiu būdu ne tik vilniečiai, bet ir dauguma Lietuvos gyventojų yra verčiami būti tik jo iniciatoriams naudingo ažiotažo stebėtojais.

Maža to, valstybės institucijų negebėjimas laiku teisiškai apibrėžti viešumoje neleistino elgesio, sukuria prielaidas Lietuvą spekuliatyviai parodyti kaip valstybę, kuri gyvena tamsybėse. Apgailėtina, jog farso dalyviais tampa ir Europos Sąjungos institucijų pareigūnai. Partija „Tvarka ir teisingumas“ nepritaria iniciatyvai viešai eksponuoti bei propaguoti savo seksualinę orientaciją ir siekti eitynėmis išprovokuoti žmones, kuriuos šokiruoja amoralus elgesys, imtis atsakomųjų priemonių. Žmogaus teisės neturi tapti ginklu prieš visuomenės vertybes saujelės išsišokėlių rankose.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ reiškia protestą prieš gėjų lygos ketinimus primesti visai visuomenei savo pažiūras, problemas bei pasaulio vaizdinius ir kviečia reaguoti į organizuojamas eitynes simboline akcija „Tylos ir tuštumos prospektas“.

Tuo laiku kai vyks gėjų ir lesbiečių eitynės, raginame verslo bendruomenę uždaryti kavines, parduotuves, nuleisti žaliuzes. Vilniečius kviečiame neiti į sostinės Gedimino prospektą.

Nestatysime barikadų mūsų paklydusiems sūnums ir dukterims. Klausiame savęs - ar gali jaustis laimingi tėvas ir motina, matydami, kaip jų sūnus ar duktė demonstruoja savo lytinę orientaciją, nepadoriai elgiasi viešumoje, skatina amoralumą?

Todėl kviečiame Lietuvos žmones jiems metamą iššūkį pasitikti tyla ir tuštuma – nepasiduoti provokacijoms ir oriai bei išdidžiai ginti tai, ką siekiama sumenkinti – šeimos vertybes, tradicinį tikėjimą, laisvą valią ir pagarbą žmogui, skirtingų pažiūrų sugyvenimą ir pakantumą.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ informacijos centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.