Seksualinės mažumos į eitynes rinksis slapta ir dangstydamiesi

Seksualinių mažumų eitynės „Už lygybę“ Gedimino prospekte – jau šį šeštadienį. Paaiškėjo, kad į eitynes Lietuvos gėjai, lesbietės, biseksualai ir transseksualai (LGBT) rinksis slapstydamiesi. Tokiu būdu norima užtikrinti renginio dalyvių saugumą. Tiesa, net ir eitynėse homoseksualai negalės atsipalaiduoti. Organizatorių išplatintose rekomendacijose dalyvių prašoma būti santūriems, nerodyti nuogo kūno, o renginiui pasibaigus – skirstytis pagrindinėmis gatvėmis, suslepiant vaivorykštinę atributiką.

Seksualinių mažumų eitynės – už tvorų ir su policijos apsauga.<br>V. Jurkūnas
Seksualinių mažumų eitynės – už tvorų ir su policijos apsauga.<br>V. Jurkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jul 24, 2013, 6:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:31 PM

Eitynių dalyviai pradės rinktis V. Kudirkos aikštėje prie Vyriausybės rūmų, išsirikiuos Totorių gatvės kryptimi, vėliau eisena 13 val. pajudės Lukiškių aikštės link. Eisenos kolonos priekyje bus nešamas didžiulis plakatas „Baltic Pride 2013“, už jų eis Europos Parlamento nariai, Lietuvos parlamentarai, aukšti užsienio ir Lietuvos pareigūnai. Už itin svarbių asmenų rikiuosis vaivorykštės spalvų LGL autobusas. Kolonoje bus išskleista 30 metrų vaivorykštės vėliava, važiuos dar vienas gėjų klubo „Soho“ autobusas. Policija ir organizatoriai pranešta, kad į eitynių koloną patekti bus galima tik nuo 12 iki 13 val. o vėliau atvykę prisijungti prie eitynių negalės. Lrytas.lt žiniomis, į Gedimino prospektą įvažiuojamosios gatvės bus uždarytos, prospektas aptvertas tvoromis, o patį prospektą saugos keli šimtai policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų. Lukiškių aikštės prieigose nuo ankstaus ryto bus įrengiamos ir iki 11 val. pastatytos tvoros, kurios bus išvežtos iš karto po eitynių pabaigos: „Negaliu atskleisti taktinių subtilybių, tačiau žiūrovai renginį stebėti galės tik per atstumą, o vėliau atvykę prie eitynių dalyvių prisijungti negalės.“ Organizatoriai prašo nerodyti nuogo kūno Išplatintame pranešime eitynių organizatoriai prašo į eitynių vietą atvykstančių dalyvių nedėvėti iš anksto vaivorykštės spalvų ar kitokių LGBT simbolių matomose vietose, taip pat nedemonstruoti plakatų ar transparantų, kurie bus naudojami eitynėse: „Užmaskuokite viršutiniais drabužiais, atributiką atsineškite krepšiuose.“ Organizatoriai eitynių dalyvius ragina nekreipti dėmesio į protestuojančius žmones: „Nesvarbu, ką jie bedarytų, nebendraukite su jais. Nerodykite nepadorių gestų, nedemonstruokite nuogo kūno.“ Eitynių kulminacija taps renginys Lukiškių aikštėje, kur bus sakomos kalbos, sveikinimai, gros muzika. Renginio organizatoriai ragina visus dalyvius nepalikti Lukiškių aikštės iki 16 val., o tuomet skirstytis tik renginio organizatoriams paskelbus, kad renginys baigtas. Rekomendacijos, kaip saugiai išsiskirstyti Tikimasi, kad eitynių dalyviai galės išsiskirstyti pasinaudodami aplink Lukiškių aikštę esančiomis pagrindinėmis gatvėmis: Gedimino prospektu, J. Tumo-Vaižganto, Vinco Kudirkos ir Vasario 16-osios gatvėmis: „Tokiu atveju eitynių vietą palikite mažomis grupėmis – po 3–4 žmones.“ Išeinant iš Lukiškių aikštės LGL rekomenduoja persivilkti kitos spalvos marškinėliais, užsivilkti švarką ar kitą viršutinį drabužį ir paslėpti kitus aiškiai atpažįstamus skiriamuosius ženklus – seksualinių mažumų atributiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.