Gėjų eitynes bandys sužlugdyti persirengėliai

„Homoseksualų parade bus netikėtumų. Į eitynes įsilies apie 30

S. Buškevičius tvirtino, jog gėjų eitynes farsu pavers grupė moterimis persirengusių vyrų, kurie, atsidūrę eisenoje, garsiai šaipysis ir kritikuos jos organizatorius.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
S. Buškevičius tvirtino, jog gėjų eitynes farsu pavers grupė moterimis persirengusių vyrų, kurie, atsidūrę eisenoje, garsiai šaipysis ir kritikuos jos organizatorius.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jul 25, 2013, 6:35 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:47 PM

Geriausias ginklas, protestuojant prieš iškrypėlių eitynes - humoras“, - portalui lrytas.lt karingai dėstė Kauno vicemeras, partijos „Jaunoji Lietuva“ pirmininkas Stanislovas Buškevičius.

Kalbėdamas apie persirengėlių pasirodymą šeštadienį Gedimino prospekte įvyksiančiose eitynėse S. Buškevičius prisiminė mūsų šalies istoriją. Lietuvos Didysis kunigaikštis Vytautas 1382 metais pabėgo iš nelaisvės vilkėdamas tarnaitės drabužiais.

„Dabar taip pat bus pasinaudota Vytauto Didžiojo taktika, kaip apgauti priešą“, - aiškino Kauno politikas.

S. Buškevičius neigė, kad gėjų, lesbiečių, biseksualų ir transseksualų eiseną „moterys“ planuoja išvaikyti iš vidaus.

Anot jaunalietuvio, homoseksualams fiziškai nebus kliudoma, bet eisena greičiausiai bus sutrikdyta.

„Jaunoji Lietuva“ rengdavo įvairius piketus. S. Buškevičius iš savo patirties žino - jei į mitingą ateina bent vienas garsiai protestuojantis jo priešininkas, renginiui suduodamas smūgis.

S. Buškevičiaus nuomone, policija neturėtų krapštyti tarp gėjų atsidūrusių eitynių kritikų, nes tai jau būtų jų teisių pažeidimas. Kiekvienas gali garsiai reikšti savo nuomonę.

„Be to, pareigūnai juk nečiupinės kiekvienos moters, tikrindami, ar tai - ne persirengęs vyras“, - juokėsi šia idėja patenkintas S. Buškevičius.

Idėjos sumanytojų kaunietis nepanoro atskleisti, nes tokiu atveju sumanymas greičiausiai sužlugtų.

Politikas tvirtino, kad eitynių organizatoriai atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje. Ar įleisi „moteris“ į eiseną, ar ne - vis tiek apsikvailinsi.

Tiesa, vargu ar pavyktų sutrukdyti visiems norintiems žygiuoti kartu su gėjais ir lesbietėmis, net ir jų kritikams. Ant kaktos juk nebus neparašyta, kas tu - eitynių šalininkas ar priešininkas.

Kauno vicemeras tvirtino, kad moterimis persirengę vyrai yra gerai organizuoti ir veiks ryžtingai.

Pats S. Buškevičius stebės gėjų eitynes, protestuos prieš jas, bet moteriškų apdarų neužsivilks: „Tai - ne mano stilius.“

Kauno savivaldybės atstovas negailėjo kritikos žodžių sostinės teisėjams, leidusiems gėjams žygiuoti Gedimino prospektu, jų sprendimą vadino politikavimu.

„Homoseksualizmas yra liga, iškrypimas, anomalija, ištvirkimas. Jis prieštarauja Dievo sukurtai santvarkai, gamtos principams, logikai, jausmams, trikdo visuomenę.

Todėl leidimo paradui nesuteikimas nebūtų joks gėjų teisių pažeidimas. Tai tas pats, kas leisti viešai šaukti, kad du kart du yra penki.

Kuo blogesni zoofilai, nekrofilai, kraujomaišos šalininkai? Nejaugi visiems iškrypėliškų pažiūrų žmonėms kasdien reikės leisti rengti eitynes sostinės Gedimino prospekte?“ - pratrūko S. Buškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.