Klaipėdos pareigūnai gėjų paradą iškeitė į Jūros šventę

Uostamiesčio policija šį savaitgalį Vilniuje vyksiančiose gėjų eitynėse nedirbs. Policijos departamentas, siekdamas užtikrinti viešąją tvarką ir sutramdyti galimus neramumus eitynių metu, paprašė ir Klaipėdos pareigūnų pagalbos. Tačiau klaipėdiečiai į sostinę nevyks – jiems teks ne ką lengvesnė užduotis – suvaldyti pramogautojų minią Jūros šventėje.

Jūros šventė kasmet tampa rimtu išbandymu miesto pareigūnams.<br>E. Petkutė
Jūros šventė kasmet tampa rimtu išbandymu miesto pareigūnams.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 25, 2013, 9:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:43 PM

„Informavome Policijos departamentą, kad negalime šįkart prisidėti, nes savaitgalį vyksta Jūros šventė, tad karšta bus ir čia“, - teigė Klaipėdos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga.

Viešajai tvarkai Jūros šventėje užtikrinti bus metamos didžiausios miesto pareigūnų pajėgos. Jiems talkins ir Savivaldybės darbuotojai, ir neįgalieji.

Didžiausios pajėgos - renginių zonose

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai priversti atidėti vasaros atostogas ir jų grafiką derinti prie Jūros šventės.

Šiemet Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos biuras į pagalbą pasitelks 20 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, taip pat 10 Klaipėdos policijos mokyklos kursantų.

Prie patrulių prisijungs ir apie 10 Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų. To prašė pareigūnai, teigdami, jog jiems ypač reikalinga pagalba prižiūrint prekybos mugės teritoriją.

Daugiausiai patrulių telksis pagrindinėse šventės renginių zonose – Kruizinių laivų terminale, Teatro ir Atgimimo aikštėse, taip pat Antrosios Melnragės paplūdimyje, kur šeštadienio vakarą vyks jau trečioji Tolerancijos šventė.

Siautėja vagys

Ypač akylai bus stebima Danės krantinėje visas tris dienas vyksianti prekybos mugė. Kaip parodė ilgametė patirtis, čia šventės dienomis aktyviai darbuojasi ilgapirščiai. Stumdydamiesi minioje mugės lankytojai pasigenda asmeninių daiktų, randa perpjautas ir apšvarintas rankines.

„Norime perspėti mugės lankytojus, kad būtų itin budrūs ir saugotų asmeninius daiktus, pinigus. Dideliame sraute žmonės dažnai nė nepajunta, kaip tampa vagių aukomis – pranešimų dėl vagysčių kasmet sulaukiame daugiausiai“, - tikino A. Leliuga.

Miesto centre esančių vaizdo kamerų transliacijas prie monitorių stebės daugiau žmonių nei įprastai – pareigūnams į pagalbą stos neįgalieji. Tai nėra naujiena policininkams - jie jau ne vienerius metus sėkmingai bendradarbiauja su viena uostamiesčio socialine įmone, įdarbinančia negalią turinčius žmones.

Tramdys pramogautojus pliaže

Gelbėtojų prašymu policijos patruliai budės ir visuose Klaipėdos paplūdimiuose – Melnragėje, Giruliuose ir Smiltynėje. Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas teigė, jog policijos pagalbos ypač prireikia vėlai vakare ir naktį, kai po koncertų mieste prie jūros susirenka įsilinksminęs jaunimas. Kai kurie jų įsigudrina čia pat kopose ir nakvoti. Apgirtę pramogautojai linkę elgtis agresyviai, o gelbėtojai skundžiasi nepajėgiantys be policijos pagalbos jų sutramdyti.

Jūros šventės metu, kaip įprastai, nuolat budės du greitosios medicininės pagalbos ekipažai – po vieną Kruizinių laivų terminale ir Atgimimo aikštėje, prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato.

Pernai didesnių nelaimių per Jūros šventę pavyko išvengti. A. Leliuga pastebėjo, jog pamažu į gerą keičiasi lietuvių šventimo įpročiai – vis daugiau kultūros ir saiko, mažiau agresijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.