P. Gražuliui nepavyko pasistaipyti prieš užsieniečius

Seimo narys Petras Gražulis apsikvailino: planuotas išpuolis Seime per

P. Gražulis yra pasiryžęs sugadinti gėjų eitynes.<br>R. Danisevičius
P. Gražulis yra pasiryžęs sugadinti gėjų eitynes.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:58 PM

Iš pradžių jį iš salės išgrūdo parlamentarė Aušrinė Marija Pavilionienė, o renginio pabaigoje pavėlavo ženklą duoti P. Gražulio padėjėja, todėl aršusis Seimo narys į salę atlėkė pavėlavęs ir rėkti nebebuvo ant ko.

Ketvirtadienį Seime vykusioje spaudos konferencijoje dalyvavo ir žymus JAV žmogaus teisių gynėjas Stiuartas Milkas, specialiai atvykęs į gėjų eitynes.

Į konferenciją atvyko Prancūzijos, Ispanijos ir Nyderlandų ambasadoriai, kitų ambasadų atstovai.

Iš pradžių Seimo nariui P. Gražuliui lyg ir sekėsi. Pasirodęs spaudos konferencijos pradžioje, P. Gražulis iš karto atkreipė žurnalistų dėmesį, prie jo prišoko fotografai ir operatoriai.

A. M. Pavilionienė bandė tartis su kolega, bet jis ir toliau liko stovėti ir net vieną kartą suriko: „Blogio ašis!“. Po to ilgai segėsi prie baltų marškinių kažkokį juodą daiktą, panašų į žiniasklaidos mikrofoną arba juodą kaspiną.

Tačiau po 10 minučių A. M. Pavilionienė paprašė papildomos apsaugos ir P. Gražuliui teko išeiti. Jis telefonu davė nurodymą spaudos konferencijų salėje esančiai padėjėjai jam pranešti, kada konferencija artės į pabaigą.

Vis dėlto padėjėja pavėlavo duoti ženklą ir konferencija pasibaigė be P. Gražulio.

Išsekus žurnalistų klausimams, moteris paskambino telefonu ir paragino greičiau ateiti į salę, bet kol P. Gražulis atskubėjo - ambasadorių nebeliko. Šou nepavyko.

Greičiausiai Seimo narys planavo padaryti staigmeną ir signalo lūkuriavo atsitraukęs. Kartų su juo laukė ir Lietuvos tautininkų sąjungos vicepirmininkas Julius Panka.

P. Gražulis patraukė tik žurnalistų vestibiulyje dėmesį. Jis paragino savo šalininkus rinktis šeštadienį Katedros aikštėje, gerokai iki gėjų parado, ir kartu nutarti, kaip neleisti išniekinti Lukiškių aikštės, kur buvo pralietas kovotojų už Lietuvos laisvę kraujas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.