Prieš seksualinių mažumų eitynes – raginimas susisprogdinti

„Ketvirtadienį sulaikytas asmuo, raginęs priešintis ir kvietęs susisprogdinti“, - teigia policijos pareigūnai.

Pareigūnai oficialiai paskelbė kaip bus užtikrinama šeštadienį vyksiančių eitynių „Už lygybę“ apsauga.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Pareigūnai oficialiai paskelbė kaip bus užtikrinama šeštadienį vyksiančių eitynių „Už lygybę“ apsauga.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jul 25, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:58 PM

Policijos departamento pareigūnai oficialiai paskelbė, kaip bus užtikrinama lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) šeštadienį vyksiančių eitynių „Už lygybę“ apsauga.

Policijos pareigūnų teigimu, Lukiškių aikštė, kur vyks renginio kulminacija – sakomos organizatorių ir renginio svečių kalbos, bus apsupta tvora, o į renginį dalyviai galės patekti tik per V. Kudirkos aikštėje įrengtą įėjimą.

Nebus tolerancijos nei iš vienos, nei iš kitos pusės: „Jei per kai kuriuos renginius vyksta tam tikra tolerancija, šį kartą jos nebus. Noriu pakviesti būti civilizuotais.“

„Mes turime šaunią, gyvą, judrią gatvę – Gedimino prospektą, ir kad per tokius neteisėtus veiksmus  jei jų bus – didelė galimybė, kad ši gatvė gali būti sugriauta, suniokoti pastatai“, - sakė K. Lančinskas.

Šiandien dėl terorizmo kurstymo buvo sulaikytas vienas asmuo. Elektroninėje erdvėje jis skatino rengtis pasipriešinimui, ragino susisprogdinti. Policijos teigimu, šiuo metu vykdoma sulaikytojo apklausa, atliekamas ikiteisminis tyrimas.

„Aš švęsto vandens ir maldaknyges parūpinsiu, kad kunigas jau suorganizuotas, kas pasiaukojimui susisprogdins minioje. Parodysime jiems, ką reiškia įstatymai ir tipo kažkokio teismo sprendimai“, – komentarą pacitavo Vilniaus policijos vadovas.

„Prasidėjo elektroninėje erdvėje kurstymai, kai skaitai įvairiausias žinias, pradedi galvoti, kad įvairiausių išpuolių gali būti. Kalbant apie riaušių tikimybę, mes esame pasiruošę visiems galimiems atvejams“, – kalbėjo Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato vadovas Kęstutis Lančinskas.

Gedimino prospekte bus labai sunku dirbti, planuojama, kad renginyje dirbs daugiau nei 400 pareigūnų: „Policija vykdo susitikimus su įmonių vadovais. Raginame uždaryti langus, esame pasiruošę techniką, kad būtų pašalinami pažeidėjai iš balkonų, nuo langų“.

Jei įvyks riaušės, policija pasirengusi naudoti visas įmanomas specialias priemones – dujas, gumines kulkas, elektroimpulsinius ginklus, žirgus ir apsauginius skydus.

Su organizatoriais yra pasitarta, kokių priemonių nereikėtų neštis į eitynes. Bus vengiama vėliavų ir plakatų su kotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.