Jūros šventės aprangos kodą padiktavo pajūrio dangus

Jūros šventė – vienintelis savaitgalis per metus, kai į Klaipėdą suplūsta tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos. Tokios gausybės svečių kasmet sulaukiama tik trimis šventės dienomis – paskutinįjį liepos savaitgalį.

Jūros šventės aprangos kodą padiktavo pajūrio dangus.<br>T. Bauras
Jūros šventės aprangos kodą padiktavo pajūrio dangus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2013, 8:37 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:08 PM

Į senamiesčio gatves ir aikštes žmonės pradėjo plūsti nuo vidurdienio. Šventės organizatoriai džiaugėsi, kad po kelias savaites pajūryje siautusių vėjų ir kartkartėmis vis pasirodžiusio lietaus šį savaitgalis dangus pagaliau prašviesėjo. Vasariškai nusiteikę šventės dalyviai ir svečiai į Klaipėdą atvyko pasirengę bet kokiam orui – tai matyti ir iš margų jų apdarų.

Jūros šventės rengėjai šiemet ragino visus pasipuošti kaip ir pridera Jūros šventės karalystės svečiams – karališkai. Specialiai šventei pagamintos dailininko Anatolijaus Klemencovo sukurtos stilizuotos karūnos ir mėlynos bei geltonos spalvų marškinėliai su karališka Jūros šventės simbolika. Šių atributų galima įsigyti mugėje, specialioje Jūros šventės palapinėje.

Į Klaipėdą pramogauti atvykę žmonės rengiasi tarsi atsiliepdami į Klaipėdos miesto šūkį – laisvu stiliumi. Ilgi lino ar medvilnės ryškiaspalviai sijonai, trumputės suknelės, apnuoginančios kojas, jūreiviškų raštų marškinėliai ir kepuraitės – toks šiemet Jūros šventės aprangos stilius – tradicinis ir kaskart kitoks, bet visada madingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.