Švedijos ministrė sako, kad gėjų eitynės – geras pirmininkavimo startas

Vilniuje viešinti už Europos

„Pasirinkote gerą Lietuvos pirmininkavimo ES startą“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė Švedijos ministrė.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
„Pasirinkote gerą Lietuvos pirmininkavimo ES startą“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė Švedijos ministrė.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2013, 10:39 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:29 PM

„Pasirinkote gerą Lietuvos pirmininkavimo ES startą“, - penktadienį sakė konferencijoje apie seksualinių mažumų teises dalyvaujanti Švedijos ministrė. 

Ji teigė dalyvausianti šeštadienį rengiamose eitynėse: „Man tai istorinė akimirka“. 

„Jokia valdžia neturi teisės nurodyti savo piliečiams, ką mylėti, jokia religija neturi teisės nurodyti, kokią tapatybę pasirinkti, ir joks politikas“, - pareiškė B. Ohlsson. 

Nevyriausybinės organizacijos „Amnesty International“ atstovė Helle Jacobsen pranešė, kad Vilniaus merui Artūrui Zuokui ketinama perduoti 30 tūkst. aktyvistų pasirašytą peticiją, reikalaujančią, kad šeštadienį būtų leista surengti eitynes. Savivaldybė leidimą jau yra išdavusi, tačiau tai padarė tik po poros teismo sprendimų. 

„Trisdešimt tūkstančių aktyvistų Europoje pasirašė „Amnesty“ peticiją, kurioje reikalaujama, kad „Baltic Pride“ šeštadienį vyktų. Mums gaila matyti, kad Vilniaus miesto valdžia uždraudė eitynes ir prireikė kelių teismo sprendimų, kad jos būtų leistos. Mes ketiname perduoti per trisdešimt tūkstančių parašų Vilniaus merui“, - kalbėjo ji. 

Penktadienį Vilniuje vykstančioje tarptautinėje konferencija seksualinių mažumų teisių situacijai Baltijos šalyse ir visoje Europoje aptarti dalyvauja Europos politikai, ambasadoriai, nevyriausybinių organizacijų atstovai. 

„Mes sužavėti tuo, kad jums pavyko išvengti eitynių draudimo“, - konferencijoje sakė Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Leifas Arne Ullandas. 

Renginys įtrauktas į Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai programą ir yra vienas iš „Baltic Pride 2013“ savaitės renginių, tarp kurių - ir šeštadienį Vilniaus centre vyksiančios eitynės „Už lygybę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.