Vyriausybė žada keisti mokinio krepšelio sistemą

Vyriausybė ketina keisti

A. Butkevičius žada, kad švietimo įstaigoms kitąmet bus skiriama tokia pat asignavimų suma, kaip ir šiemet.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
A. Butkevičius žada, kad švietimo įstaigoms kitąmet bus skiriama tokia pat asignavimų suma, kaip ir šiemet.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2013, 11:38 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:29 PM

Tokius planus Vyriausybės vadovas žurnalistams pristatė po penktadienį vykusio susitikimo su dviejų didžiausių šalies pedagogams atstovaujančių profesinių sąjungų - Lietuvos švietimo profesinės sąjungos ir Lietuvos švietimo įstaigų darbuotojų profesinės sąjungos - vadovais.

„Jeigu kalbėtume apie tai, kad moksleivių skaičius mažėja ir dabartinė metodika, kuri leidžia planuoti asignavimus, pavyzdžiui, šiais metais arba kitais metais, reikalauja, kad tie asignavimai būtų mažinami. Aš manau, kad šita metodika yra šiek tiek pasenusi, nes vis tiek, jeigu klasėje yra penkiolika moksleivių ar dvidešimt penki, tai mokytojas turi skaityti vis tiek tokią pačią paskaitą arba dėstyti tas pačias mintis ir taip pat ruoštis tam. Tai mes esame susitarę, kad peržiūrėsime metodiką iki rugsėjo mėnesio ir pakeisime Biudžeto įstatymo ketvirtą straipsnį, kuriame yra numatyta, reikalaujama, kad jeigu po rugsėjo 1-osios dienos sumažėja moksleivių skaičius, tai turi būti asignavimai sugrąžinami į valstybės iždą“, - sakė A. Butkevičius.

Premjeras patvirtino, kad kitais metais asignavimai švietimo įstaigoms mažinami nebus.

„Papildomų asignavimų nebus, bet bus paliktas tas pats lygis, tai kalbama apie 33 mln. litų“, - patikino A. Butkevičius.

Pasak Premjero, sprendimas dėl sumažintų pedagogų atlyginimų atkūrimo bus priimtas rugsėjo mėnesį.

„Jeigu nebūtų buvę Konstitucinio Teismo sprendimo (dėl neteisėto valstybės tarnautojų atlyginimų sumažinimo, - ELTA), ateinančiais metais prioritetai dėl darbo užmokesčio didinimo arba diferenciacijos sumažinimo būtų buvę visiškai kitokie“, - pripažino A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.