Jūros šventės sensacija – dvi audringos naktys be kraujo

Šį savaitgalį vykstanti 54-oji Jūros šventė, regis, pateks į istoriją kaip ramiausia ir taikiausia. Šeštadienio vakarą pramogautojai tiesiog užplūdo Klaipėdos gatves ir aikštes, kur vyko didieji šventės koncertai ir pasirodymai.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 28, 2013, 12:43 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:38 PM

Šeštadienio nakties mieste budintys policijos pareigūnai kasmet laukdavo su nerimu – po šventinio fejerverko vidurnaktį iš miesto centro ima plūsti minia įsiaudrinusių šventės dalyvių, tarp kurių nemažai įkaušusių ir agresyviai nusiteikusių asmenų. Tačiau naktis praėjo netikėtai ramiai.

Pareigūnai pripažįsta, jog tai, kad per Jūros šventę niekas nieko neužmušė ir net nebuvo pralieta kraujo, yra bene didžiausia šios šventės sensacija.

„Per visą mano darbo šioje tarnyboje laiką ramesnės Jūros šventės neprisimenu, tai išties džiugina. Rodos, tampame kultūringesni, išmokome švęsti civilizuotai“, - pastebi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga, daugelį metų Jūros šventėje dirbęs kaip patrulis, o pastaruosius šešerius metus yra atsakingas užtikrinant viešąją tvarką ir saugumą mieste.

Šeštadienio naktis ramesnė

A. Leliuga vylėsi, jog laikai, kai pirmose žiūrovų eilėse siautėjantys chuliganai mėto stiklinius butelius žmonėms ant galvų ir šiurpina aplinkinius agresijos protrūkiais, jau praeityje.

Per dvi pirmąsias šventės dienas rimtesnių incidentų, kurių metų būtų sužeisti žmonės, pavyko išvengti.

Penktadienį ir šeštadienį Klaipėdoje iš viso budėjo apie 100-120 policijos pareigūnų. Nors tikėtasi, kad šeštadienio naktis, kai po didžiųjų koncertų po gatves pasklinda tūkstančiai įsilinksminusių tautiečių, bus itin darbinga, pasirodė priešingai. Penktadienio naktį policija turėjo daugiau darbo nei praėjusią.

Skaičiai suvestinėse džiugina

Penktadienio naktį į komisariatą dėl viešosios tvarkos pažeidimų pristatyti 37 asmenys, 7 iš jų nepilnamečiai, 3 dėl nedidelio chuliganizmo ir pasipriešinimo pareigūnams uždaryti į areštinę. Praėjusią naktį sulaikyti 33 piliečiai, tačiau į areštinę neprireikė uždaryti nė vieno.

Abi naktis sulaikyta po 2 neblaivius vairuotojus. Į medikus, policijos duomenimis, penktadienį kreipėsi 8, šeštadienį – 9 asmenys. Šeštadienio vakarą apie 21 val. gydytojų pagalbos prireikė septynmetei, kuri, sprogus neaiškios kilmės sprogmeniui, nesmarkiai apdegė rankas ir nugarą. Po medikų apžiūros ji išleista gydytis namo. Įvykio aplinkybes aiškinasi policija.

Per dvi pirmąsias šventės dienas į policiją kreipėsi 7 žmonės, kurie po apsilankymo prekybos mugėje pasigedo asmeninių daiktų – mobiliojo telefono, piniginės. Apie tai, kad mugėje siautėja ilgapirščiai, pareigūnai žmones perspėja kasmet ir ragina itin akylai saugoti savo daiktus.

Renginių zonose budintys pareigūnai pastebi, kad Jūros šventės metu mažėja ir nusikaltimų, ir agresijos. Girtų jaunuolių kompanijų, kurios ieško priekabių ir veliasi į muštynes, vis mažiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.