P. Gražulis neigia esąs gėjus

Aršus kovotojas su homoseksualais Seimo narys Petras Gražulis neigia žmonių įtarinėjimus ir gandus, kad su gėjais jis kovoja norėdamas nuslėpti arba paneigti savo paties homoseksualumą. P. Gražulio manymu, gandus, kad jis yra gėjus, skleidžia patys homoseksualai.

Su gėjais kovojantis P. Gražulis jaučiasi šmeižiamas išgirdęs kalbas, kad pats esąs gėjus.<br>D. Umbrasas
Su gėjais kovojantis P. Gražulis jaučiasi šmeižiamas išgirdęs kalbas, kad pats esąs gėjus.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jul 29, 2013, 11:02 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:18 PM

Šeštadienį per homoseksualų eitynes policijos slaikytas Seimo narys piktinasi, kad policija esą gina tik homoseksualus ir svarsto, ar ateityje dėl to nereikės prašyti politinio prieglobsčio Baltarusijoje ar Rusijoje.

Jaučiasi šmeižiamas

„Jeigu aš kovočiau su Lietuvos okupacija, tai reiškia, kad aš esu okupantas. Čia tokia jų logika? Absurdas“, - pareiškė Seimo narys, paklaustas, kaip vertina kalbas, kad jis kovoja prieš gėjus norėdamas paneigti savo homoseksualumą.

Dar kartą konkrečiai paklaustas, ar jis yra gėjus, P. Gražulis paklausė, ar jį kalbinantis žurnalistas nėra gėjus.

Išgirdęs neigiamą atsakymą, P. Gražulis atlyžo: „Tai aš irgi nesu gėjus. O kad gėjai bando apšmeižti, tai ką aš padarysiu. Policija gina gėjus. Kur kreiptis Lietuvoje. Nejaugi prieglobsčio reiks prašyti Baltarusijoje ar Rusijoje?“

Politikas mano, kad abejonės dėl jo orientacijos keliamos sąmoningai bandant jį diskredituoti. Lietuvos homoseksualų bendruomenė P. Gražuliui yra ne kartą suteikusi dviprasmiškai skambantį titulą - „gėjų pupulis“. 

Faktų, kai gėjai viešumoje tampa aršiais homoseksualų priešininkais, galima rasti patyrinėjus istoriją. Pavyzdžiui, naciai aktyviai naikino ne tik žydus, bet ir gėjus, nors tarp hitlerinės Vokietijos vadovybės buvo daug netradicinės orientacijos vyrų.  

„Būna atvejų, kada per demonstratyvų kažkokios savo savybės neigimą žmogus psichologiškai ginasi nuo to, ką turi savyje. Kiek toks mechanizmas taikytinas homoseksualumui, tyrimų aš nežinau ir nemačiau, todėl negaliu pasakyti“, - paklaustas, kokia tikimybė, kad žmogus gali aktyviai neigti savo homoseksualumą tapdamas aršiu homofobu, teigė psichologas Andrius Kaluginas. 

„Yra tokių nuomonių ir hipotezių, kad taip besielgiantys žmonės kai kuriais atvejais gali būti užsislėpę homoseksualai. Tačiau čia tik teorija. Aš kaip mokslininkas negalėčiau nei pritarti, nei paneigti“, - sakė psichologas.  

Kovos teismuose ir Seime

Pirmadienį kalbintas portalo lrytas.lt žurnalistų P. Gražulis teigė besiruošiantis tolesnei kovai su homoseksualais ir pareigūnais. „Apmąstau tai, kas vyko. Buvau pas gydytojus iškart po renginio. Pasidariau sveikatos patikrinimą, dabar vėl važiuoju pas gydytojus“, - pasakojo Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas.

Surinkęs medikų pažymas parlamentaras grasina kreiptis į teismą dėl jį sulaikiusios policijos veiksmų. „Sovietmetį kaip disidentas buvau sulaikytas ir areštuotas daugiau kaip dešimt kartų, tačiau tik vieną kartą okupantai man buvo uždėję antrankius. Nuo policininkų antrankių man liko mėlynės, pusę valandos mane laikė prispaustą prie grindinio keliais sulipę. Dar ir dabar galvą skauda“, - skundėsi Seimo narys.

Jis reikalaus, kad atsistatydintų Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinkas.

„Šitas žmogus aiškiai turi antipatiją man. Jis negali daugiau dirbti policijoje. Manau, jo tiesioginiu nurodymu buvo siųsta ant manęs po kokia 10 policininkų. Banditai geriau elgiasi nei policija. Ar jie narkotikų kažkokių pavalgė - akys kaip stiklinės buvo. Gal prieš akciją policininkus kuo nors pašeria. Šitaip manęs nežemino net okupantai“, - kalbėjo P. Gražulis.

Seimo narys sieks, kad parlamente būtų sudaryta speciali komisija, kuri tirtų policijos vaidmenį per šeštadienį vykusias eitynes, kad būtų atleistas iš darbo sostinės policijos vadovas. Jis tikisi, kad parlamentas priims įstatymą, kuris draus panašias eitynes ateityje. Tam nepavykus P. Gražulis žada inicijuoti referendumą dėl Konstitucijos pakeitimo. Jis siūlys Konstitucijoje numatyti vienos lyties asmenų santuokų, paradų bei įsivaikinimo galimybės draudimą. 

Seimo narys taip pat piktinasi, kad policija jau ne pirmus metus jo negina nuo internautų patyčių – kuriami įvairūs puslapiai ir montažai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.