Policijos veteranams nerimą kelia neadekvatus kai kurių politikų elgesys

Lietuvos policijos veteranų asociacijai nerimą kelia kai kurių politikų ir Seimo narių išsišokimai per šeštadienį vykusias eitynes „Už lygybę“.

Per eitynes buvo sulaikytas Seimo narys P. Gražulis.<br>J. Stacevičius
Per eitynes buvo sulaikytas Seimo narys P. Gražulis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 3:39 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:05 PM

Policijos veteranai primena, kad policijos pareigūnai, dirbę renginio metu atliko savo pareigas ir užtikrino viešąją tvarką bei žmonių saugumą.

„Gyvename teisinėje valstybėje, kur galioja tų pačių Seimo narių priimti įstatymai. Susirinkimų įstatymas labai aiškiai nurodo pareigą policijai užtikrinti bet kokio renginio, kuriam išduotas leidimas, saugumą. Todėl keistai atrodo kai kurių Seimo narių raginimai kurstyti nesantaiką, pažeidinėti įstatymus ir kitokiais būdais darytis sau politinę reklamą-sako Lietuvos policijos veteranų asociacijos pirmininkas Kęstutis Tubis“.

Buvusiems policijos pareigūnams nerimą taip pat kelia Seimo narių požiūris į įstatymus bei juos užtikrinančius policijos pareigūnus.

Policija, vadovaudamasi įstatymais ir kitais teisės aktais, nešališkai gina visus asmenis, esančius Lietuvos Respublikos teritorijoje, nepaisydama jų tautybės, rasės, lyties, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų. Tai vienas svarbiausių policijos veiklos principų, numatytų policijos įstatyme, kurį priėmė tie patys politikai“, - teigia Kęstutis Tubis.

Jo nuomone, vietoje to, kad priimtų policijai reikalingus teisės aktus ir taip padėtų sunkius laikus išgyvenančiai policijai, politikai naudodamiesi pareigūnais darosi sau reklamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.