Popiežius regiono vyskupams sakė nesielgti kaip kunigaikščiams

Popiežius

„Negalime būti užsidarę parapijose, savo bendruomenėse, kai tiek daug žmonių laukia Evangelijos“, - sakė popiežius.<br>AP
„Negalime būti užsidarę parapijose, savo bendruomenėse, kai tiek daug žmonių laukia Evangelijos“, - sakė popiežius.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:11 PM

„Vyskupai turi būti ganytojai, artimi žmonėms, žmonės, kuriems patinka skurdas, žmonės, kurie negalvoja ir nesielgia kaip kunigaikščiai“, - sakė pontifikas Lotynų Amerikos ir Karibų regiono vyskupams paskutinę savo vizito Brazilijoje dieną.

„Vyskupai turi vadovauti, o tai ne tas pats kas būti autoritariškam“, - pridūrė jis kalboje, kurioje taip pat perspėjo vengti „klerikalizmo“, kai Bažnyčia projektuoja galios ir privilegijų įvaizdį, o pasauliečių vaidmuo yra tik melstis ir paklusti.

„Klerikalizmo fenomenas didele dalimi paaiškina nemažos Lotynų Amerikos pasauliečių dalies brandumo ir krikščioniškos laisvės trūkumą“, - sakė Argentinoje gimęs Pranciškus.

Biblijos studijų grupių ir sielovadinių tarybų plitimas „padeda įveikti klerikalizmą ir didina pasauliečių atsakomybę“, pridūrė Pranciškus – pirmasis popiežius iš Lotynų Amerikos.

Nuo kovo mėnesio, kai buvo išrinktas, Pranciškus stengiasi įkvėpti katalikams naujos energijos ir savo kelione į Rio de Žaneirą pasinaudojo kaip proga paraginti jaunus tikinčiuosius skleisti Evangeliją ir „kelti sąmyšį“ savo vyskupijose.

„Noriu jums kai ką pasakyti. Ko aš tikiuosi po Pasaulio jaunimo dienų? Aš noriu audros. Žinau, kad Rio de Žaneire bus didelė sumaištis, bet ar noriu sąmyšio vyskupijose! - improvizuodamas gimtąja ispanų kalba popiežius sakė ketvirtadienį. - Noriu pamatyti, kad Bažnyčia priartėja prie žmonių. Noriu atsikratyti klerikalizmo, rutinos, to užsisklendimo savyje, mūsų parapijose mokyklose ar institucijose. Nes tai turi prasiveržti lauk!“

Šeštadienį jis tūkstančiams vyskupų, kunigų ir seminaristų sakė, jog „tai į favelas (lūšnynus) ... turime eiti ieškoti Kristaus ir Jam tarnauti“.

„Negalime būti užsidarę parapijose, savo bendruomenėse, kai tiek daug žmonių laukia Evangelijos“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?