Prokurorai turėtų paduoti apeliacinį skundą dėl Darbo partijos

Nei prokurorai, nei kaltinamieji

Liepos 12-ąją po daugiau nei penkerių metų nagrinėjimo Vilniaus apygardos teismas V. Upaskichui skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Liepos 12-ąją po daugiau nei penkerių metų nagrinėjimo Vilniaus apygardos teismas V. Upaskichui skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 12:48 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:11 PM

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Saulius Verseckas sakė, kad Vilniaus apygardos teismo nuosprendį skųs, bet skundas dar nepaduotas.

„Skundą paduosime iki nurodyto termino - rugpjūčio 1 dienos“, - Eltai pirmadienį sakė prokuroras. Detaliau skundo motyvų S. Verseckas nekomentavo - tai ketinama padaryti padavus skundą.

Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis taip pat sakė, kad nei jis, nei jo ginamasis, kelias savaites pabuvęs Rusijoje ir vėlų sekmadienio vakarą į Lietuvą sugrįžęs Seimo narys V. Uspaskichas, kol kas skundo nepadavė.

„Nuosprendis nepagrįstas, neteisėtas“, - skundo motyvus įvardino V. Sviderskis.

Advokatas sakė, kad kol kas dar nesusiekė su savo ginamuoju. „Manau, susitiksime ir kalbėsimės“, - patikino teisininkas.

Be to, anot V. Sviderskio, jeigu nespės surašyti skundo, yra galimybė kreiptis į teismą dėl apeliacijos termino padavimo pratęsimo.

„Nes nuosprendis yra didelis, didelė apimtis, sudėtingas, bylos apimtis taip pat yra didelė , o 20 dienų skųsti... Bet greičiausiai neprireiks, juk skundą galima ir vienaip, ir kitaip rašyti“, - aiškino V. Sviderskis.

Liepos 12-ąją po daugiau nei penkerių metų nagrinėjimo Vilniaus apygardos teismas V. Upaskichui skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę. Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kalės 3 metus, buvusi partijos buhalterė Marinė Liutkevičienė - vienerius metus. Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys laisvės atėmimo išvengė - jis turės sumokėti 275 MGL (35 750 litų) baudą. Tačiau dėl V. Gapšio pripažinimo kaltu buvo iškilusi grėsmė valdančiajai koalicijai. Seimo opozicija V. Gapšiui rudenį inicijuoja interpeliaciją.

„Darbiečiams“ nepalankų Vilniaus apygardos teismo sprendimą dar galima apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Iš karto po nuosprendžio paskelbimo V. Uspaskichas išvyko į gimtąją Rusiją. Buvo baiminamasi, kad politikas negrįš, tačiau jis sekmadienio vakarą grįžo į Lietuvą.

Politikas žurnalistams teigė besijaučiantis puikiai. Paprašytas pakomentuoti planus skųsti teismo sprendimą Darbo partijos byloje, jis Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius jam nepalankų nuosprendį, išvadino nusikaltėliais.

Skaičiuojama, kad 2004-2006 m. Darbo partija vedė apgaulingą mokesčių apskaitą, neapskaitė maždaug 24 mln. litų pajamų bei 23 mln. litų išlaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.