J. Panka nekovos prieš lenkų aistruolius

Prieš gėjų eitynes garsiai postringavęs, kad „gėjų eitynės taikiai nepraeis“ bei tikinęs, jog gėjams reikia parodyti griežtesnę poziciją, garsusis šalies patriotas, Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) pirmininkas Julius Panka, prieš atvykstant lenkų futbolo chuliganams, nėrė į krūmus. 

Šįkart J. Panka lenkams nei grasina, nei jų gąsdina.<br>V. Balkūnas
Šįkart J. Panka lenkams nei grasina, nei jų gąsdina.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2013, 9:44 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:17 PM

Ketvirtadienį Vilniaus policijos pareigūnų laukia išbandymas. Būtent tą dieną į mūsų šalį pradės plūsti elitiniais vadinami Lenkijos futbolo chuliganai. LFF stadione Vilniaus „Žalgirio“ komanda susitiks su Poznanės „Lech“ ekipa. Šio klubo sirgaliai yra laikomi vienais aršiausių Rytų Europoje. Planuojama, kad į Vilnių gali atvykti iki poros tūkstančių organizuotų „Lech“ klubo aistruolių.

Per eitynes „Už lygybę“ aktyviai bendraminčius būręs ir savo nuomonę reiškęs Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) pirmininkas J. Panka per artėjantį susitikimą su lenkų sirgaliais, skatina neišsišokti.

„Sporto sirgaliai yra tiesiogiai susiję su patriotiškumu ir meile savo šaliai. Dėl užsienio sirgalių atvykimo į Lietuvą, tai norėčiau pabrėžti, kad mūsų organizacija pasisako prieš bet kokį smurtą“, – šįkart sakė LTJS pirmininkas Julius Panka ir išskyrė sirgalius, kuriems futbolo mačas yra tik proga griebtis smurto ir išlieti blogą energiją.

J. Panka priminė, kad nuoširdūs sirgaliai savo komandą palaiko šūkiais, plakatais, švilpukais ir plojimais. 

Aistroms įžiebus konfliktą, J. Panka tikisi gero policijos darbo: „Raginu ateiti mūsų sirgalius ir palaikyti savo komandą. Manau, kad policija gali ne tik užsienio iškrypėlius saugoti, bet ir mūsų sirgalius.

Šeštadienį matėme policijos pastangas apsaugoti užsieniečius, kurie mus mokė pseudotolerancijos. Manau, jog policija ketvirtadienį turėtų dvigubai geriau dirbti, kad apsaugotų žmones ir verslininkus nuo užsienio chuliganų“.

Kauno vicemeras ir aršus patriotas Stanislovas Buškevičius taip pat akcentavo policijos darbą: „Per eitynes jie buvo labai kieti, suimdami beginklius protestuotojus. Pažiūrėsime, ką jie darys ketvirtadienį“.

Lietuvių bus daugiau

„Žalgirio“ futbolo komandos sirgalių lyderis Ingvaras Butautas ramus – lenkų chuliganai nepranoks mūsų sirgalių. Lietuvių bus bent dvigubai daugiau. Stadionas talpina daugiau nei 5 tūkst. sirgalių. I. Butautas tikisi, kad jis bus pilnas lietuvių aistruolių. 

Didelė kiekybinė persvara futbolo chuliganus turėtų priversti susimąstyti apie elgesį ir galimas pasekmes. 

„Kaip jie elgsis – sunku pasakyti. Viskas priklauso nuo grupės dydžio. Lenkai gali turėti ir 250 vietų, gali pareikalauti ir tūkstančio. Svarbu ir tai, kas bus iš lietuvių pusės“, – sakė I. Butautas ir patikino, kad lietuviai tikrai neišsigąs atvyksiančių užsienio sirgalių.

Prognozuoti mūsų sirgalių elgesio I. Butautas nesiryžo: „Kaip su lietuviais elgsis lenkai, taip elgsis ir lietuviai. Ar atsakas bus adekvatus, ar ne – negaliu pasakyti. Be to, lietuviai juk nepuola iš karto pamatę lenką“. 

* * *

Lenkų sirgaliai Vilniuje yra pasižymėję jau anksčiau. 2007 metais „Legia“ komandos aistruoliai sukėlė riaušes. Tuomet mačas buvo nutrauktas.

2010 metais į Šiauliuose vykusį mačą su Krokuvos „Wisla“ komanda, lenkų sirgaliai vyko apsiginklavę peiliais, kastetais ir durklais. Policijos pareigūnai ginklus aptiko patikrinę 13 automobilių lenkiškais numeriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.