Pareigūnų pasiruošimas riaušėms - intensyviose pratybose

Policijos pareigūnams pastarosios savaitės - karštos. Praėjusį savaitgalį jiems teko malšinti aistras Vilniaus centre vykusiose lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų (LGBT) eitynėse. Jau šį ketvirtadienį laukia dar vienas išbandymas - į Vilnių atvyksta agresyvumu garsėjantys Lenkijos futbolo klubo Poznanės „Lech“ sirgaliai.

Pratybų akimirkos.<br>E. Onaitis
Pratybų akimirkos.<br>E. Onaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:33 PM

Nerimaujant dėl galimo agresyvaus jų elgesio, į Vilnių ketvirtadienį iš Lenkijos atvykstančius futbolo sirgalius pasienyje pasirengę tikrinti Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, sostinės policija aktyviai patruliuos visame mieste.

Pareigūnai nuolat rengia pratybas, kuriose derinami veiksmai ekstremalių situacijų metu. Dar vasaros pradžioje vyko projektas „Priumo sprendimų įgyvendinimas. Pasirengimas bendroms policijos operacijoms Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje“ praktiniai mokymai, kurių metu Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos policijos pareigūnai mokosi vykdyti bendras policijos operacijas.

Pratybose, kurios vyko Lietuvos kariuomenės Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono bazėje Alytuje, taip pat dalyvavo projekto partneriai iš Suomijos ir stebėtojai iš Švedijos policijos.

Renginys susidėjo iš dviejų dalių - pirmąją dieną vykstančių teorinių ir praktinių uždavinių grupėse ir Lietuvos teisinės bazės vykdyti bendras policijos operacijas pristatymo bei antrąją dieną vykstančių pratybų, kurių metu imituojant realiai vykti galinčias problemines situacijas keturių šalių policijos pareigūnai mokysis vykdyti bendromis pajėgomis užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės saugumą.

Padės Lenkijos policija

Ketvirtadienį į Lietuvą atvyks Poznanės ir Bialystoko policijos specialaus padalinio pareigūnai, kurie pirmą kartą istorijoje padės sostinės policijai užtikrinti saugumą futbolo rungtynių metu. Planuojama, kad į rungtynes atvyks 31 mobilios kuopos pareigūnas, taip pat 4 futbolo sirgalius nuolat lydintys pareigūnai, renkantys ir analizuojantys informaciją apie savo klubų sirgalių elgesį. Užtikrinti viešąją tvarką policijai taip pat padės Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Viešojo saugumo tarnybos prie VRM pareigūnai. Primename, kad Priumo sprendime įtvirtintas tarptautinio policijos bendradarbiavimo instrumentas pasitelkti kitų ES valstybių narių policijos pareigūnus užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, nusikaltimų prevenciją ir pagelbstint didelio mąsto renginių, nelaimių bei didelių avarijų atvejais. Šių metų birželio 6-7 dienomis Alytuje vyko tarptautinės pratybos, kurių metu Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos pareigūnai mokėsi vykdyti bendras policijos operacijas, atkuriant viešąjį saugumą. Be praktinių pratybų pareigūnai analizavo ir kiekvienos šalies teisinius dokumentus, derino naudojamos taktikos elementus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.