R. Paksas: gėjai turėtų patys susimokėti už eitynių apsaugą

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas kreipėsi į Lietuvos policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį dėl liepos 27 – osios įvykių Vilniuje, kuomet asociacijos „Lietuvos gėjų lyga“ eitynių „Už lygybę“ metu policijos pareigūnai panaudojo jėgą ir kraštutines sulaikymo priemones prieš Seimo narį Petrą Gražulį, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūną, kuris siekė išreikšti savo protestą prieš gėjų ir lesbiečių visuomenei brukamą ideologiją.

R. Pakso nuomone, reikia nustatyti griežtesnę susirinkimų iniciatorių atsakomybę.<br>V. Balkūnas
R. Pakso nuomone, reikia nustatyti griežtesnę susirinkimų iniciatorių atsakomybę.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2013, 4:02 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:29 PM

„Generalinis komisaras patikino, jog dėl veiksmų prieš Seimo narį Petrą Gražulį bus atliekamas išsamus tarnybinis patikrinimas. Jo išvadas turėsime artimiausiu metu, tuomet ir darysime tam tikrus apibendrinimus,“ - sakė R. Paksas.

Kitas klausimas, yra finansinės sąnaudos, kurias policija patyrė užtikrindama tvarką ir saugumą sostinės Gedimino prospekte ir istorinėje Lukiškių aikštėje gėjų manifestacijos metu.

„Šiandien policijai labai trūksta lėšų pareigūnų atlyginimams ir jų kasdienėms pareigoms vykdyti, todėl visuomenei reikia pateikti išsamią ataskaitą apie visas su gėjų eitynių saugumo operacija susijusias tiesiogines ir netiesiogines išlaidas. Manau, kad būtų teisinga, jog gėjai patys susimokėtų už savo apsaugą.

Kita vertus, reikėtų nedelsiant keisti Susirinkimų įstatymą, kuris aiškiai reglamentuotų ne tik valstybės prievolę užtikrinti piliečių saugumą, bet ir nustatytų griežtesnę susirinkimų iniciatorių atsakomybę. Taip pat ir finansinę. Rudens sesijos pradžioje šias pataisas inicijuosime kartu su valdančiosios koalicijos partneriais“, - pareiškė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas.

Praėjusį šeštadienį Vilniaus centre sutelktos ir į gatves išvestos didžiulės policijos pajėgos bet kuria kaina turėjo užtikrinti, jog gėjų ir lesbiečių demonstracija įvyktų be incidentų.

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.