Kodėl kiaulės svarbiau už teisėjus?

Ukmergės teisėjai turėtų pavydėti riestauodegėms. Po Lietuvą klaidžiojant afrikinio kiaulių maro šmėklai, šiems gyvūnams kasdien skiriama vis daugiau dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 31, 2013, 7:34 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:14 PM

Gyvsidabrio šmėkla ratus suka tik aplink Ukmergę. Apskritai padėtis šiame mieste virsta tragikomiška.

Specialistams nustačius, kad Temidės tarnų sveikatai pavojingo gyvsidabrio pilna teismo pastate, iš jo į laikinąsias darbo vietas buvo išvežti baldai.

Bet paaiškėjo, kad balduose likę nuodingojo metalo. Gyvsidabriu užterštos dvi spintos, penkios spintelės, komoda ir kopijavimo aparatas.

Teismo darbuotojai, jau anksčiau skundęsi prastėjančia sveikata, pasijuto dar blogiau. Mat baldai buvo nuvalyti prastai.

Greičiausiai niekas per daug neieško ir nusikaltėlio, Ukmergės teismo pastate prilaisčiusio šių nuodų. Juk jame gyvsidabrio rasta ne tik pernai ir šįmet, bet ir prieš dešimtmetį.

Neįtikėtina, kad per tiek laiko teisėsaugininkams nepavyko rasti nusikaltėlio pėdsakų.

Iškraustyti iš apnuodyto pastato Ukmergės teisėjai glaudžiasi policijos komisariato bei turizmo ir verslo centro kabinetuose, bylas nagrinėja tam nepritaikytose salėse. Statyti naujo teismo pastato niekas neskuba.

Kiaulės – kas kita. Aptikus afrikinio kiaulių maro židinių Baltarusijoje, lietuviai sujudo sukruto, nors žmonėms ši liga nepavojinga.

Jie ne tik dezinfekuoja iš kaimynų atvykstančiųjų avalynę, automobilius, bet ir sieną tarp dviejų valstybių žada pastatyti.

Be to, lietuviai ketina išpjauti visas kiaules pasienyje su Baltarusija ir ūkininkams mokėti kompensacijas, kad jie kriuksių keletą metų neaugintų. O iš Europos Sąjungos Lietuva prašys 14 milijonų litų, kad būtų įgyvendintos visos saugumo priemonės.

Sveikata besiskundžiantys Ukmergės teisėjai turėtų suprasti, kad Lietuva – žemdirbių šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus