Už mokesčių mokėtojų pinigus - prabangus visureigis

Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų vadovas į darbą važinėja prabangiu visureigiu, o transporto priemonę laiko prie namų Vilniuje esančioje aikštelėje. Už ją taip pat moka mokesčių mokėtojai. Apie tai Kalėjimų departamentui pranešė susirūpinę darbuotojai.

I. Šakūnas valdišką automobilį naudoja kaip savo.<br>Montažas
I. Šakūnas valdišką automobilį naudoja kaip savo.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Paknys

2013-07-31 19:08, atnaujinta 2018-03-02 11:37

Prabangus visureigis BMW X5 priklauso Pravieniškių valstybės įmonei prie pataisos namų. Juo naudojasi įmonės vadovas Iginijus Šakūnas. Tarnybiniu automobiliu jis važinėja iš namų Vilniuje į netoli Kauno esančias Pravieniškes ir atgal.

Įmonės filialas yra ir sostinėje. Čia Šakūnas turėtų laikyti mašiną grįžęs namo. Tačiau visureigį direktorius laiko ne darbovietėje, kaip reikalauja taisyklės, o kaip jam patogiau - privačioje aikštelėje Vilniuje, esančioje netoli namų. Už šią privačią aikštelę Šakūnas moka iš valdiškos kišenės, nors jo vadovaujama įmonė dirba nuostolingai.

Vadovas nenoriai ir miglotai aiškina, kad laikyti automobilį prie darbo nėra galimybių.

„Į zoną lengvųjų automobilių niekas neįleidžia, nėra tokios galimybės“, - sakė Pravieniškių valstybės įmonės vadovas I. Šakūnas.

Paklaustas, kodėl automobilio nelaiko prie darbo, vadovas ėmė išsisukinėti: „Yra aikštelė, kuri atidaroma darbo valandom, kur įleidžia mašinas ir išleidžia ir būna taip ten. Na, dabar nelabai galiu kalbėt“.

I. Šakūno pavaldiniai sako, kad laikyti tarnybinius automobilius prie darbo Vilniuje yra puikios sąlygos. Tiesa, palikus tarnybinį BMW darbe, I. Šakūnui namo pėsčiomis tektų pėdinti apie 2 kilometrus.

„Galime laikyti aikštelėje, su kuria sudarėme sutartį. Aikštelė yra saugoma, įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. 2010 metais sudaryta valstybės įmonės sutartis.

Tarnybinis transportas – aštuoni krovininiai ir keli lengvieji automobiliai“, - bandė aiškinti Pravieniškių valstybės įmonės vadovo pavaduotojas Sigitas Aukškalnis.

Dar painiau I. Šakūnas aiškina apie tai, kad negali parduoti prabangaus, ekonomiškumu nepasižyminčio visureigio, kurį paveldėjo iš ankstesnių vadovų. 100 kilometrų toks automobilis sunaudoja apie 15 litrų benzino.

„Pagal valstybės įstatymus negalima to padaryt. Jeigu pagal valstybės įstatymus mes jį parduotumėm, kito negalėtume pirkti. Aš su malonumu jį parduočiau“, - tikino įstaigos vadovas.

Finansų ministerija teigia, kad parduoti neekonomišką turtą valstybės įmonėms nėra kliūčių.

Grupė Pravieniškių valstybės įmonės darbuotojų dėl direktoriaus I. Šakūno kreipėsi į Teisingumo ministeriją. Ši informaciją perdavė Kalėjimų departamentui.

„Toks anoniminis skundas kalėjimų departamente yra gautas, sudaryta tyrimo komisija ir nurodytos aplinkybės šiuo metu aiškinamos“, - teigė Kalėjimų departamento direktorius Artūras Norkevičius.

Paklaustas, kada paaiškės situacija, direktorius tikino, kad stengsis tai padaryti iki rugpjūčio pabaigos.

Pravieniškių valstybės įmonėje, kur nuteistieji gamina įvairią produkciją, skandalų būta ir anksčiau. Žiemą teisėsaugai įkliuvo buvęs šios įstaigos vadovas Vytautas Pitkauskas ir jo pavaduotojas Jonas Raudeliūnas. Pareigūnai įtarė, kad jie siųsdavo kalinius dirbti į savo pažįstamų namus. Į STT agentų akiratį buvo patekęs ir finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas. Įtarta, kad kaliniai praėjusią vasarą neteisėtai keitė viceministro šeimos namo stogą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.